Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 24. desember 2006 kl 20.10 En fisk ved navn Wanda

Britisk crazy-komedie


Hvis noen film fortjener å bli omtalt som både stilig og smakløs, må det være "En fisk ved navn Wanda". Et juveltyveri, en tørr britisk advokat og en fisk og en kvinne som begge bærer navnet Wanda, står sentralt i denne
britiske crazy-komedien.


John Cleese spiller Archie Leach, en tørr - typisk britisk advokat, som blir forført av en meget sexy, helamerikansk dame ved navn Wanda Gerschwitz (Jamie Lee Curtis).

Men Wanda er med i en kriminell gjeng som nettopp har begått et stort juveltyveri i London. De har et stort problem.George (Tom Georgeson) er nemlig havnet i fengsel, og han er den eneste som vet hvor byttet er gjemt. Alle setter derfor sitt håp til forsvarsadvokaten hans - som er Archie. Kanskje er det årsaken til at Wanda er så interessert i ham?

De to andre i gjengen er Wandas bror, Otto (Kevin Kline) - det sier han i alle fall - og Ken (Michael Palin) som sier han er dyreelsker. I virkeligheten dreper han hunder. Men han har et akvarium og en spesiell gullfisk som også heter Wanda. Gullfisken har kanskje en nøkkelrolle i hele opplegget?

Filmmanuskriptet til "En fisk ved navn Wanda" er signert John Cleese, en prestasjon han ble Oscar-nominert for i 1988. Kevin Kline fikk Oscar-prisen i klassen beste mannlige
birolle.

Britisk spillefilm fra 1988
Originaltittel: A Fish Called Wanda
Regi: Regi: Charles Crichton
Med John Cleese, Jamie Lee Curtis, Kevin Kline og Michael Palin
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf 23 04 72 36