Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 26. mars 2001 kl 19.30 Fiskedagbok fra New Zealand

Fiskedagbok fra New Zealand (t)


NRK2 mandag 26. mars kl 19.30
Fiskedagbok fra New Zealand (6:6)

På laksefiske

Det siste kapittelet fiskedagboken er viet et spennende laksefiske på sørspissen av New Zealand. Reporter Lars Romby Nielsen, hans to fiskekamerater og den trofaste fiskehunden, labradoren Zag, får oppleve et unikt fiske.

Med høy \"laksefeber\" drar de entusiastiske sportsfiskerne ut i speed-båt til New Zealands store og forgrenete lakseelver. Der må de kjempe hardt for å få sine chinook-laks på kroken.
På grunn av kraftig regnvær i fjellet er det store oversvømmelser i elvene.

Om serien
I en ny dansk serie i seks deler får vi oppleve New Zealands storslåtte og unike natur. Her fortoner fiskerike kyststrekninger, innsjøer og vann seg som et paradis for lystfiskerne fra hele verden. Vi får oppleve bekkørreten, laksen og kingfishen - en av verdens sterkeste fiskarter - på nært hold.

Det er den lidenskapelige og garvede fluefiskeren og journalisten Lars Romby Nielsen som har reist til landet på den andre siden av jordkloden. I ett og samme land finner man de norske fjordene, det skotske høyland og de sveitsiske alper. Der er regnskog, ørken, vulkaner, store uberørte skogsområder og uendelig mange rike fiskevann.

Fisketuren går gjennom hele New Zealand. Den starter ved snøkledde fjell, går videre gjennom regnskogen, over vakre høysletter, ved brusende fosser i den ytterste villmark og ender opp til slutt i et spennende kystfiske.

NRK2 mandag kl 19.30

Dokumentarserie i seks deler fra DR
Reporter: Lars Romby Nielsen
Pressekontakter: Siri G. Meyer, tlf. 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no
og Gunilla Gaarder, tlf. 23049364, gunilla.gaarder@nrk.no

Bilde
Journalist og sportsfisker Lars Romby Nilsen og hans trofaste fiskekamerat, labradoren Zag, er fornøyd med fangsten. (Foto: DR).