Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 14. oktober 2013 kl 20.15 Hva har du i bagasjen, Egor?

Uten en far


"Danse-Egor" var bare fire år gammel da foreldrene skilte seg, og faren forsvant.

Egor Filipenko er mest kjent som «Danse-Egor» etter utallige timer på parketten i «Skal vi danse», men bakgrunnen hans har han så langt holdt privat.

Egor ble født i Hviterussland og var bare fire år gammel da foreldrene skilte seg. Faren flyttet til Ukraina, og moren ble igjen alene med to små sønner.

Dansen blir en motivasjonsfaktor for Egor, og allerede som sekstenåring flytter han til Norge for å satse på sin store lidenskap.

Tilbake til fortiden
I «Hva har du i bagasjen?» reiser Egor tilbake til fortiden: til Hviterussland, til besteforeldrene, til sin gamle barneskole og til danseskolen som oppdaget hans store talent. Det blir fargerik fest og hviterussisk bryllup til ære for besteforeldrene, og en åpenhjertig Egor forteller om barndommen uten far.

Om programmet
Seks norske kjendiser reiser sammen med Noman Mubashir til ulike verdensdeler for å bli bedre kjent med røttene sine.

Den tidligere verdensmesteren i skiskyting, Raphael Poirée, reiser til New Zealand og Frankrike i jakten på sin far. Danseren Egor Filipenko tar oss med til Hviterussland for gjenforening og bryllup, artisten Stella Mwangi åpner seg om familie, karriere og tapet av sin far i Kenya, mens kollega Kristoffer Tømmerbakke («Kriss» i Erik&Kriss) møter sin familie i Sør-Afrika for første gang. Skribenten Louiza Louhibi reiser til Paris, og fotografen Marcel Lelienhofs reise tilbake i tid tar oss med til Nederland og inn i Amazonas jungel i eksotiske Surinam på jakt etter plantasjen hvor forfedrene jobbet som slaver.

Norsk reality/reiseprogram
Produsert av: NRK Østlandssendingen (2013)
Programleder: Noman Mubashir
Prosjektleder: Nils Gelting Andresen
Presseansvarlig: Irene Elisabeth Rossland/ 988 20 309
TV-seere bes kontakte Publikumsservice / 815 65 900