Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 20. juli 2000 kl 20.30 Min hage

Min hage (ttv)


NRK1 torsdag 20. juli kl 20.30
Min hage (5:9)

Hagen i skjærgården

I kveldens program i serien \"Min hage\" - signert Bjørn Haavind, NRK Sørlandet - skal vi besøke Torunn Walbeck som har skapt sitt sommerparadis på Sandøya ved Tvedestrand.
Med Skagerrak som nærmeste nabo lokker hun fram liv i sørlandske bergsprekker.

\"Jeg gjør det på min måte!\" sier Torunn Walbeck med ettertrykk. På en holme utenfor Tvedestrand har hun i snart 40 år strevd med å kle fjellet. Skjønt strevd er vel ikke riktig uttrykt. Det har mer vært en sann glede over å få noe til å gro og feste seg i bergsprekkene
på det som er hennes sommerparadis.

Barnelærdom
Vasingholmen er en del av Sandøya der Torunn vokste opp. Hun berømmer sin mor for sin hageglede. Fra hun var jentunge måtte hun være med å samle sammen alt mulig som kunne danne grobunn for vekst. Her lærte hun noe om nøysomhet og om at stell og pleie er en forutsetning for å kunne lykkes.

Skagerrak er nærmeste nabo og en tøff sådan. Ikke sjelden forsvinner hennes arbeid i bølgene. Men Torunn Walbeck bretter opp ermene og går på med fornyet styrke. Hvem som vinner den styrkeprøven får vi se i kveldens program.

Om serien
Flere vil nok dra kjensel på serien \"Min hage\" fra tidligere år. Dette er tredje året på rad at seerne inviteres med på hagevandring. Ut i naturen tar sommerferie, men det er mange blant de faste bidragsyterne til dette ukentlige naturprogrammet som også bruker våren og forsommeren til å lage hageprogram.

Neste uke tar Merethe Kildahl ved NRK Østfold oss med til den staselige Røed Gård på Jeløya (27/7). Uken etter skal vi til \"Hagen i Ura\". Tore Rosshaug, NRK Sør-Trøndelag, har besøkt familien Leirdal fra Trondheim som har skapt seg en hage midt i steinura på Marøya på Nordmøre (3/8).

Vi drar videre nordover, nærmere bestemt til Nord-Trøndelag. Aina Bye lar oss få oppleve en helt spesiell hage på Inderøya (10/8). Serien \"Min hage\" avsluttes med Leif-Erik Michaelsens program \"Postmannens hage\" (17/8). Vi møter Arne Sølsnes som i 30 år har bestyrt posttjenesten i Sortland i Nordland. Som pensjonist bestyrer han nå hagen som omkranser den ærverdige sveitservillaen han bor i midt i byen.

NRK1 torsdag kl 20.30


Bilder
1. Torunn Walbeck får det til å gro selv i bergsprekkene. (Foto: Bjørn Haavind)
2. På Sandøya ved Tvedestrand har Torunn Walbeck skapt sitt blomstrende sommerparadis. (Foto: Bjørn Haavind)

Naturprogram fra NRK Sørlandet
Ved Bjørn Haavind
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41