Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 9. april 2002 kl 19.30 Ut i naturen: Bygutt med fiskelykke

Drømmen som ble virkelighet

Petter Thoresen er 20 år og fisker på heltid (Foto: NRK)
Petter Thoresen er 20 år og fisker på heltid (Foto: NRK)
Petter Thoresen er ingen vanlig bygutt. Han er 20 år og mer friluftsinteressert enn de aller fleste. Da han skulle velge yrke, ville han gjøre noe som lignet mest på mulig på det han liker best av alt: fisking og turer på sjøen og i fjellet. Han valgte å bli fisker på heltid.

I programmet følger Ut i naturen Petter på jobb og i fritiden, og er med på teinefiske, garnfiske, laksefiske og på rypejakt. Han forteller selv om sine gjøremål, og hvorfor han har valgt dette livet som på mange måter en oppfyllelse av drømmer han har hatt siden han var liten gutt.

Leppefisk mot lakselus
Petter Thoresen har ingen fiskeribakgrunn i familien, og han har vokst opp i Molde som er nesten helt uten fiskerimiljø. Men Petter var villig til å satse på det han har tro på, og bestilte en båt til én million. Hans idé var å drive teinefiske etter leppefisk som brukes i oppdrettsanlegg for å ta lakselus. Dette er et helt nytt fiskeri, og ingen andre har prøvd det i den målestokk som Petter ville satse på.

Teinefisket foregår om sommeren, og om vinteren vil han drive konvensjonelt garnfiske i fjordene på Nordvestlandet. Innimellom øktene på sjøen driver Petter med fritidsfiske i elver og vann. Han driver også med jakt. Hele hans liv er nærmest en eneste lang friluftsaktivitet.

Egenprodusert naturdokumentar
Redaksjonssjef: Harald Reitan
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder (to med samme bildetekst)
Petter Thoresen er 20 år og fisker på heltid (Foto: NRK)