Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 19. desember 2010 kl 17.30 Åpen himmel: Advent på teateret

Et mangfoldig teater på vei mot jul


Teatersjef Kristian Seltun ved Trøndelag teater gjør de siste forberedelsene til jula på teateret. Et teater som rommer mange sterke historier, blant annet skuespillerveteranen Jan Erik Berntsens.

- Skuespillerne her bruker naturligvis av sitt eget liv inn i jobben på Trøndelag teater. Det er flere her som har opplevd sterke ting, forteller Kristian Seltun i dagens utgave av "Advent på teatret".

Ny kjærlighet i Indonesia
En av dem er skuespiller-veteran Jan Erik Berntsen. Han var kjent for mange som mannen bak TV-programmet "JEB-show" på NRK. Men han har opplevd mye mer enn kjendisliv og glamour.
I dette programmet forteller han om hvordan ektemannen Leif døde, mens de bodde i Indonesia, og hvordan ny kjærlighet der nede reddet tilværelsen hans. I dag er han hjemme sammen med sin nye mann, Houda. Begge jobber nå på Trøndelag teater.

- Jeg har vært både homofil og heterofil. Nå har jeg det godt sammen med Houda. Alt vi ber om er respekt for å være de vi er, sier Berntsen.

Oppsummerer mot jul
Bak en annen dør i kulissene på Trøndelag teater forbereder Stephen Brandt Hansen seg på sin juleforestilling "I julens lys". - Jula er for meg en oppsummering av året. Jeg håper at jeg stadig kommer lengre – og nærmere det å være et helt menneske, sier den kjente og populære sangeren.

Han startet sin karriere her på Trøndelag teater som Jesus i "Jesus Christ Superstar". I dette programmet forteller han også at kristentroen står sterkt hos ham.

Pyntet til teaterjul
Mens skuespillere og sangere øver, inviterer teatersjefen på juletrehogst. Det store juletreet til foajeen skal felles, og deretter pyntes på skikkelig vis.

- Når juletreet er på plass, har jula virkelig kommet til teateret. Det betyr at det er høysesong for oss. Men vi gleder oss til jul allikevel, sier Kristian Seltun.

Dette er siste program i serien "Advent på teatret", som gjennom fire søndager har fulgt livet, prøvene og tankene bak kulissene på Trøndelag teater.

Egenproduksjon 2010
Prosjektleder, NRK Temaredaksjonen: Magne Vik Bjørkøy, 73 88 12 00 dir. 73 88 15 86, mobil 90 78 99 50
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no