Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 20. mai 2002 kl 19.20 SommerDag i Sogn og Fjordane

Gjensyn med gjester og storslått natur

Dag Lindebjerg tar seerne med på en rundtur i Sogn og Fjordane (Foto: NRK Hordaland)
Dag Lindebjerg tar seerne med på en rundtur i Sogn og Fjordane (Foto: NRK Hordaland)
I kveld kan vi gjenoppleve en båttur gjennom Norges flotteste og mest spektakulære fjordlandskap – et landskap som byr på mange og uforglemmelige opplevelser. Det blir også gjensyn med noen av Dag Lindebjergs gjester, som Karoline Krüger, Olav Stedje, Annbjørg Lien, Einar Førde og Liv Grete Skjelbreid Poirée.

Helt fra de ytterste øyene som forsvarer landet mot storhavet, via idylliske øysamfunn til de bratte, dramatiske fjordgårdene – skal vi bli med ”M/B Lindy” og skipper Dag Lindebjerg på sommertur. Her har folk bodd og skapt seg et liv under barske betingelser gjennom alle tider.

Reisen starter på Selja ved Stad, et sted med unik historie ytterst ute mot det værharde Stadhavet. De gamle ruinene etter St. Sunnivaklosteret danner en stemningsfull ramme når Karoline Krüger synger sangen om den irske prinsessen Sunniva.

Ferden går videre sørover til Batalden i kuling og regn. Men med god hjelp av redningskøyteskipper Bernt Laupstad kommer vi fram til ho Gunhild på Batalden – et sted med sjelebot for slitne sjøfolk!

Det bærer videre sørover, der ”Vi vandrar saman” med Olav Stedje på Kinn, før kursen settes innover mot ferskvann og hardingfele. Annbjørg Lien tar oss over Jølstervatnet til slektsgården på Sægrov, før Einar Førde beordrer oss ut i Sognefjorden, til hans hjemtrakter.

Til slutt kommer vår ”vinterdronning”, Liv Grete Skjelbreid Poirée, om bord og tar oss med til fjordgården Stigen. En opplevelse som kan ta pusten fra flere enn skipperen på ”Lindy”.

Etter å ha opplevd alt det beste Norges kyst kan by på, er det nærmest en selvfølge at det hele ender med høye glass om bord på selveste ”Queen Elizabeth II”.

Egenprodusert underholdning fra NRK Hordaland
Programleder Dag Lindebjerg
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde
Dag Lindebjerg tar seerne med på en rundtur i Sogn og Fjordane (Foto: NRK Hordaland)