Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 4. mars 2013 kl 21.30 Riksforsamlinga

Ber folk gå i kirka


Are Kalvø fortsetter arbeidet med å gi Norge en ny grunnlov. I denne episode får Norge nytt flagg, og den andre paragrafen skal handle om religion.

Sammen med gode hjelpere tester Are hvor mye religionsfrihet folk egentlig vil ha. Og hvor merkelig oppførsel kan du slippe unna med hvis du grunngir det med religion?

Vil holde søndagen hellig
Når Are Kalvø skal lage ny grunnlovsparagraf om religion, må han finne ut hva folk mener om religion. Derfor reiser han til Bodø, siden Bodø ligger i den delen av landet Den norske kirken står sterkest. Der prøver han å overtale folk til å gå i kirken i stedet for på søndagstur.

Norges nye flagg
Han gir også gode råd til en biskop, og finner ut at Norge må ha et nytt flagg. Studentene på Kunsthøyskolen hjelper Are å lage et nytt flagg. Det nye flagget blir presentert til kanonsalutt i Drøbak.

Om serien
"Riksforsamlinga" er en humoristisk dokumentarserie der Are Kalvø har bestemt seg for å gi Norge en ny og bedre grunnlov som stemmer overens med det folk mener nå, og ikke det folk mente for et par hundre år siden.

Gjennom åtte programmer reiser han rundt ut i landet og får bidrag fra det norske folk om hvilke prinsipper som skal danne den nye grunnloven.

Are forhører seg om hvor mye religionsfrihet folk vil ha og tester hvordan en konge eller dronning kan oppføre seg. Han får kjendiser til å kle seg nakne for den nye grunnloven og prøver ut en ny valgordning.

Til slutt gjenstår det å se hvordan den nye grunnloven blir akseptert av det norske folk.

Ares to gode hjelpere Markus Gaupås Johansen og Sturle Vik Pedersen tester hva folk egentlig mener i motsetning til hva de sier de mener.

Norsk underholdningsserie i åtte deler.
Produsert av ITV Studios Nordic (2012).
Med: Are Kalvø, Markus Gaupås Johansen og Sturle Vik Pedersen.
Presseansvarlig: Aesha Ullah, tlf: 23 04 93 75, mobil: 414 14 653.
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf: 815 65 900.