Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 1. januar 2006 kl 20.05 Godt musikkår

Godt musikkår jubilerer

Godt Musikkår 2005 ledes igjen av Dan Børge Akerø fra Olavshallen i Trondheim. (foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Godt Musikkår 2005 ledes igjen av Dan Børge Akerø fra Olavshallen i Trondheim. (foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Godt musikkår fra Olavshallen i Trondheim fyller 10 år i år. Programmet er blitt en klassiker på NRK, og etter et par års fravær er Dan Børge Akerø tilbake som programleder. Unge talenter har alltid ligget hans hjerte nær.

De to første årene ble programmet sendt på TV2, mens det i de siste åtte har gått første nyttårsdag i NRK.

Miks av klassisk og moderne
Årets program byr på en velkjent miks av klassiske og moderne perler, men kanskje et noe friskere repertoar enn tidligere. Nesten alt blir framført av unge lovende talenter som vårt land er så fullt av - mye takket være de kommunale kulturskolene som er blitt de rene talentfabrikker. Arrangøren av Godt musikkår er da også Norsk Kulturskoleråd, som benytter anledningen til å legge inn en talentkonkurranse, kåre årets kulturskolekommune og dele ut en egen hederspris fra barna selv.

Særlig er det grunn til å være stolt av det store orkesteret som er satt sammen av dyktige unge musikere fra hele landet, myndig ledet av Stephan Barratt-Due. Av talentene som dukker opp kan vi nevne Hans Hulbækmo (trommer) fra Tolga, Alexander Borhaug (munnspill) fra Klepp, Ingebjørg Bratland Harmann (sang) fra Vinje, Martin Bakke (gitar) fra Røros og Helene Vibe fra Nord-Odal som opptrer hengende og dansende i klede fra taket.

Vi møter også Felix Peikli som spiller jazzklarinett, Nadia Eide som sangsolist og Guro Kleven Hagen på fiolin med orkesteret. Fra Cape Town, hvor det er et samarbeidprosjekt for Kulturskolerådet, kommer gruppa Gugulethu med forrykende dans. Sebastian Lewis som bare er 10 år skal spille på sin cembalo.

Men det er også på sin plass med mer kjente krefter: Marion Raven har trådt sine barnesko i det som da het musikkskolen. Og paret Mariann Aas Hansen og Kåre Conradi gir oss svingende rytmer på vei inn i det nye året.

Produsert for NRK1 av Program riks Trondheim
Programleder: Dan Børge Akerø
Prosjektleder: Henning Skjæret
Presse: Erik Bull , mobil 99599760