Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 8. oktober 2005 kl 23.35 Nattkino: Heaven

Dop og død

Cate Blanchett som læreren Philippa (Foto: Miramax)
Cate Blanchett som læreren Philippa (Foto: Miramax)
Britiske Philippa er lærer i Italia. Narkodealeren Marco Vendice har skylden for at flere av studentene er døde av overdose. Det samme skjedde med Philippas ektemann. Vendice er en mektig mann med kontakter innen politiet, og Philippa bestemmer seg for å ta loven i egne hender.

Philippa (Cate Blanchett) plasserer en bombe for å ta livet av Vendice, men planen går ikke som planlagt. Den dreper i stedet fire uskyldige fotgjengere.

Philippa blir brakt inn til forhør, og uten å vite det er politioffiseren som forhører henne, en av Vendices (Stefano Santospago) hemmelige forretningspartnere.

Siden Philippa føler seg mer komfortabel med engelsk enn italiensk, ber hun om å få en tolk. Det blir den språkmektige politioffiseren Filippo (Giovanni Ribisi). Han forelsker seg i Philippa, og med hans hjelp klarer hun å flykte og fnne et gjemmested.

Til tross for fortvilelsen over de uskyldige livene som gikk tapt, er hun fast bestemt på å se Vendice død.

Om filmen
Den tyske regissøren Tom Tykwer gjorde sin engelsktalende debut med denne filmen, som er basert på et skuespill som den avdøde Krzysztof Kieslowski var med på å skrive.

Amerikansk/tysk drama (2002)
Originaltittel: "Heaven"
Med Cate Blanchett, Giovanni Ribisi, Remo Girone, Stefania Rocca, Matthis Sbargia
Regi: Tom Tykwer
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78