Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 2. august 2005 kl 19.30 Grønn glede

Sesongens siste…

Dag Arneson og Mette Stensholt Schau sier takk for seg denne sesongen (Foto: Anne Ognedal, NRK)
Dag Arneson og Mette Stensholt Schau sier takk for seg denne sesongen (Foto: Anne Ognedal, NRK)
Sneglene skal dø! Det er i hvert fall håpet mange hageeiere klamrer seg til. De setter sin lit til Nemaslug, et nyutviklet produkt som kom på markedet denne sommeren. Grønn glede-gjengen tester det nye stoffet, og viser hvordan det skal brukes.

Dessuten blir det tips om hvordan man får et enklere liv i hagen. Mange vil jo helst ha en fin hage uten å jobbe for den. Det finnes i hvert fall noen knep som kan gjøre det litt enklere. Et automatisk vanningsanlegg er for eksempel noe å tenke på.

Vanskelig for noen
For noen blir det aldri enkelt å ha hage. Når beina ikke bærer og du må ty til å krabbe rundt i hagen, hva da? Grønn glede besøker Karin Pedersen i Sandefjord. Polio og rullestol er ingen hindring der i gården. Med en krykke og en spade kommer hun seg rundt, og på de dårlige dagene krabber hun seg fram. Med dette som utgangspunkt har hun laget en hage som mange besøker, blader skriver om og som hun er blitt prisbelønt for. Karin ble æresmedlem i Sandefjord hagelag i fjor.

Oase i Trøndelag
Denne uken går sommerens siste tur til Trøndelags myke åser. Med det videste utsyn som bakgrunn har en familie skapt seg en oase med fiskedam og hane på stas. Det var forelskelse ved første blikk da de fant denne eiendommen for noen år siden.

Ukens urt er lavendel, mest kjent og brukt for sin gode lukt.

Om serien
For fjerde år på rad har programleder Mette Stensholt Schau og gartner Dag Arneson gitt seerne grønne gleder. Noe seerne tydeligvis har satt stor pris på, for mellom 500 000 og 600 000 har fulgt programmene denne sommeren.

Denne gangen har det også vært en serie om urter, og NRKs distriktskontorer har bidratt med innslag i hvert program.

På nettsiden www.nrk.no/hage blir det fortløpende lagt ut bilder, lyd og klipp fra tv. Fra sidene er det også mulig å spørre fagpersoner om hjelp.

Egenprodusert hageserie fra Ut i naturen-redaksjonen, Program riks, Hordaland
Programleder: Mette Stensholt Schau, tlf: 41 10 51 45
Prosjektleder: Jan Ingar Hansen, tlf: 97 51 06 32
Redaktør: Terje Dale, tlf: 91 53 24 30
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78