Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 8. desember 2000 kl 21.00 Rett i fella

Rett i fella (t)


NRK2 fredag 8. desember kl 21.00
Rett i fella

En kvinnes hevn

To menn i en flott sportsbil tar opp en ung, kvinnelig haiker. Hun blir voldtatt og slått bevisstløs. Når kvinnen kommer til seg selv igjen, later hun som om hun har mistet hukommelsen og derfor ikke kan huske noe av det som har skjedd. Men i virkeligheten planlegger hun en grusom hevn.

Reklamemannen Petr (Tomas Hanák) og Dohnal (Miroslav Donutil) som sitter i regjeringen, plukker opp Lenka (Zuzana Stivinová), en ung, vakker kvinne som har kjørt tom for bensin. Men i stedet for å kjøre til bensinstasjonen, tar de henne med til et øde skogsområde hvor hun blir voldtatt.

Kastrasjonsfellen
Kvinnen, som er veterinær av profesjon, bestemmer seg for å ta sakene i egne hender
- bokstavelig talt. Ikke bare ønsker hun å hevne seg på overgriperne, men også sørge for at rettferdigheten skjer fyllest. Voldtektsmennene skal ikke senere kunne forgripe seg på andre kvinner. Lenka får lokket de to intetanende mennene med seg hjem, skjenker dem fulle og kastrerer dem!

De to mennene som nå er frarøvet sin manndom, ydmyket og såret, føler seg naturlig nok både forrådt og ille til mote. For all framtid må de skjule sin utilstrekkelighet, noe som får følger både på det sosiale og profesjonelle plan. Når de bestemmer seg for å slå tilbake, befinner plutselig alle tre hovedpersonene seg i en felle.

Etter hvert som historien skrider fram, veksler den mellom den riktig store tragedien til løssluppen komedie. Publikum engasjeres og underholdes samtidig som filmens budskap kommer klart fram.

NRK2 fredag kl 21.00

Tsjekkisk spillefilm fra 1998
Originaltittel: Pasti, Pasti Pasticky
Regi: Vera Chytilová
I rollene: Zuzana Stivinová, Miroslav Donutil, Tomás Hanák, Dásha Bláhova, Katerina Hajná og Eva Holubová
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)

Bilder
1. Filmens to mannlige hovedpersoner, Dohnal (Miroslav Donutil) og Petr (Tomás Hanák), sammen med en kvinnelig sjef (Dása Bláhova).
2. Petr (Tomás Hanák) og Dohnal (Miroslav Donutil) blir lurt i en felle og frarøvet sin manndom.
3. To menn plukker opp en haiker og tar henne med til et øde skogsområde hvor hun blir voldtatt. Fra venstre: Petr (Tomas Hanák), Lenka (Zuzana Stivinová) og Dohnal (Miroslav Donutil).