Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 8. juni 2004 kl 22.30 Bokbadet: Carl Johan Vallgren

Beste svenske roman 2002

Carl-Johan Vallgren og Anne Grosvold (Foto: Erlend Aas/Scanpix)
Carl-Johan Vallgren og Anne Grosvold (Foto: Erlend Aas/Scanpix)
Carl-Johan Vallgren (f. 1964) er forfatter og musiker. Med "Den vidunderlige kjærlighetens historie" vant han den anerkjente Augustprisen for beste svenske roman i 2002. I kveld er han gjest i Bokbadet hos Anne Grosvold.

"Den vidunderlige kjærlighetens historie" foregår i Europa på 1800-tallet. En natt fødes to barn på et bordell – den yndige Henriette og den døvstumme dvergen Hercule Barfuss, som hele livet vekker menneskers avsky. Det er en unik samhørighet mellom de to, men på brutalt vis blir de skilt fra hverandre. Det blir starten på en dramatisk ferd for Hercule.

Men Hercule glemmer aldri Henriette, piken som ble født på bordellet samme natt som ham. Samhørigheten med henne blir ledestjernen for hele hans liv.

Carl-Johan Vallgren blander det fantastiske med det historiske, og tar den merkelige Hercule med på en reise mellom kloster og dårehus, Vatikanet og varietéselskap. Han plasseres blant borgerskap og romantikere i Europas salonger. Og vi får innblikk i Hercules sjeldne gave: evnen til å lese andres tanker. Denne gaven gir ham en voldsom og merkelig skjebne – og mange fiender. Hercules liv er utrolig. Men selv leter han etter det vesentligste: tvillingsjelen Henriette.

Egenprodusert kulturprogram
Programleder: Anne Grosvold
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83