Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 28. juli 2008 kl 19.30 Smaken av Danmark

Et dansk øl-eventyr

Smaken av Danmark: Tv-kokken Claus Meyer med en dansk øl ved sin side. (Foto: Tellus Works Television AS)
Smaken av Danmark: Tv-kokken Claus Meyer med en dansk øl ved sin side. (Foto: Tellus Works Television AS)
Danskene har ikke bare H. C. Andersen, de har også et eventyrlig øl. Tv-kokken Claus Meyer gir i avsnittet "Humleeventyret" bl.a. et innblikk i dansk øls historie.

Vi skal også bevege oss inn i den skog av mikrobryggerier som har dukket opp i Danmark den seneste tiden. Og hvordan forklarer Claus det tette samarbeidet mellom de største og minste bryggeriene i landet?

Ut i Camillas have
Claus besøker Camilla Plum som har en særdeles innholdsrik kjøkkenhave. Her, på vakre Fuglebjerg gård på Fyn, tilbereder Claus en rustikk grønnsaksuppe med økologiske bestanddeler. Han lager dessuten lekre, danske, smørbrød med paté og rødbeter.

Om serien
Kokken Claus Meyer er professor i fødevarevitenskap ved Det levende universitetet i København. I "Smaken av Danmark" guider han seerne med hjelp av sin kulinariske innsikt og gane rundt i sitt "føde"land. Dessuten gjennom deler av Norge og Grønland – i løpet av 13 episoder.

Etter en karakteristisk åpning på Skagen (rødspetter i malerisk lys), tar Claus oss med til Limfjorden (blåskjell, østerssuppe), på Fyn for å oppleve våren (rabarbraterte, reker, grillet biff), Grønland (grønlandsreker, isfjordskveite, moskus-tartar), på Bornholm (sild, grønne jordbær), Nord-Sjælland (økologisk bondekost, fløtedessert, wienerbrød), på øyene Læsø/Samsø (saltutvinning, gammel potet-tradisjon, kreps, skinke), til Lammefjorden (grønnsaksdyrking på gammel havbunn, svineoppdrett), på Lolland/Falster (røket ål, artisjokker, sider), Sønderjylland (jysk lam, Rømø-reker), i Ålborg (hare- og fasanpaté), i København (humle og øl, grønnsaksuppe, rødbetpaté) og til sist – til Norge (sild, rype, tyttebær, molter).

Dansk dokumentarserie i 13 deler (2007)
Originaltittel: Mat i Norden - Smaken av Danmark
Kveldens avsnitt: Humleeventyret
Produsert av: Tellus Works Television AS
Kontaktperson i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Les mer 
  • Oppskrifter