Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 20. august 2009 kl 22.15 Dokusommer: Musikalen om autisme

Autisme – en moderne epidemi

Vi følger ildsjelen Elaine Hall og fem autistiske barn og deres arbeid med å skape en musikal. (Foto: HBO)
Vi følger ildsjelen Elaine Hall og fem autistiske barn og deres arbeid med å skape en musikal. (Foto: HBO)
The Miracle Project i Los Angeles gir barn med spesielle behov en mulighet til å uttrykke seg på sin måte. "The Musical" er barnas eget prosjekt som de har skrevet og som de fremfører selv på scenen. Noe som er ekstraordinært for autistiske barn.

Like etter at Elaine Hall adopterte en gutt, oppdaget hun at han ikke utviklet seg som andre barn. Autisme er en nevrologisk lidelse som påvirker hjernens evne til å utvikle sosiale relasjoner og å kommunisere med omverdenen. Både voksne og barn som lider av autisme viser problemer med verbal og non-verbal omgang med andre. Elaine Hall kaller det vår tids epidemi – med én av 150 barn som får diagnosen hvert år.

I stedet for å prøve å dra med seg sønnen Neal inn i vår verden, så ville Elaine Hall prøve å gå inn i hans. Hun brukte teaterbakgrunnen sin og skapte "The Miracle Project". Dette er et teaterprogram som har som mål å lære autistiske barn skuespill og bevegelse.

Et mirakel
Elaine tok kontakt med flere familier I Los Angeles-området for å høre om de var villige til å være med på prosjektet hennes. Mange var skeptiske, men flere sa til slutt ja til å prøve å la ungene skrive og fremføre en musikal. Gjennom hele øvingsperioden og frem til premieren og fremførelsen, fulgte filmskaperen Tricia Regan fem av "Miracle Project"- ungene og deres familier.

Senddt tidligere.

Amerikansk dokumentar (2008)
Originaltittel: Autism: The Musical
Produsert av: HBO
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900