Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 4. april 2005 kl 19.25 Sorte orm

Sorte orms drikke-konkurranse

Sorte orm inviterer til drikkekonkurranse med dronningen. (Foto: BBC)
Sorte orm inviterer til drikkekonkurranse med dronningen. (Foto: BBC)
På tide med en drikkekonkurranse, mener Sorte orm. Problemet er bare at dronningen har invitert gjester til et helt annet slags selskap. Og dessuten er hun til stede i forkledning.

Forsynet vil at Sorte orms puritanske tante og onkel også dumper midt oppi det hele. De er kommet for å diskutere sine testamenter med Sorte orm.

"Arveprinsen"
Fullest av alle blir selvsagt Sorte orm, noe som ikke akkurat styrker hans kandidatur som onkel og tantes "arveprins".

Men hva betyr det for Sorte orm å bli gjort arveløs? Ingenting, selvsagt, for nå bestemmer dronningen seg for å kakke hodet av ham.

Om serien
Det er ikke riddermentalitet og høviskhet som står i fremste rekke for Svarte orm. Hans fremste karakteristika er renkespill, unnasluntring og feighet. Men man kan jo komme langt med den slags, også.

Seriene om Sorte orm etablerte for alvor Rowan Atkinson som en av de største britiske komikerne. Sorte orm ble tatt godt imot av både presse og publikum, og seriene ble solgt til mange land. Atkinson lagde i alt 24 episoder fordelt på fire sesonger, og vi følger Sorte orm og hans kompanjonger i forskjellige tidsepoker fra 1485-1917.

Innkjøpt engelsk humorserie (1986)
Originaltittel: Blackadder II
Episodetittel: Beer
Produsert av BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Rowan Atkinson (The Black Adder), Tony Robinson (Baldrick), Robert East (prins Harry - prinsen av Wales), Tim McInnerny (Lord Percy – hertug av Northumberland), Peter Cook (Richard III), Brian Blessed (kong Richard IV), Elspet Gray (dronningen).
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
Hjemmeside:
LENKER
  • Hjemmeside