Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 8. april 2004 kl 20.10 Michael Palin i Sahara

Michael Palins ørkenvandring

Med Michael Palin gjennom Sahara. (Foto: Basil Pao, BBC)
Med Michael Palin gjennom Sahara. (Foto: Basil Pao, BBC)
Fire kvelder på rad blir det gjensyn med Michael Palin når han krysser Sahara.

Det var i Sahara at Axel Jensen fant stoffet til romanen "Ikaros", her oppdaget flygeren og forfatteren Saint-Exupéry den lille prinsen, og i denne BBC-serien finner Michael Palin ut at ørkenen inneholder mye mer enn han kunne drømt om.

Ferden går gjennom en lang rekke varierte landskaper og kulturer, alle med sin egen sivilisasjon og historie, egne næringsveier, egne handelsforbindelser, og ikke minst en krigshistorie som strekker seg like fra faraoenes storhetstid til dagens oljerike islamske republikker.

Over Atlas
Michael Palin starter i Gibraltar og krysser over stredet til Marokko der han besøker byene Tangier, Fes og Marrakech. Turen går over de mektige Atlasfjellene, til det sørlige Algerie. Derfra begir han seg ut i de omstridte områdene i Vest-Sahara og kommer i kontakt med frigjøringsfronten Polisario.

Kamelstuing
Etter et hardt kjør på kamelryggen, og et enda hardere kjør etter å ha satt til livs kamelstuing(!), kommer Michael til Mauretania. Med malmbanen gjennom ørkenen – den lengste i verden hva antall vogner angår – ankommer han Mali.

Her blir Michael involvert i Paris-Dakar-rallyet, og han blir kjent med Englands eneste deltaker i det infernalske ørken-racet. Kursen er satt mot Dakar i Senegal, og til Senegal drar også Michael, men på en helt annen måte – på Niger, Afrikas nest største elv.

Serien gikk første gang på NRK1 i fjor sommer.

Britisk serie (2002)
Originaltittel: Michael Palin In Sahara
Programleder: Michael Palin
Regi: John-Paul Davidson
Produksjon: Prominent Television production for BBC
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57