Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 3. desember 2010 kl 18.00 Jul på Månetoppen

Julepølsa


Kjælegrisen til Jentungen havner tilfeldigvis i Nissepappas skinnskreppe og blir ufrivillig med på fjelltur. Jentungen frykter det verste når hun ikke finner grisen i fjøset.

I førjulstiden er det kortluenisser som vil bli langluenisser som skal nisse nissestreker, men i dag er det visst grisungen som nisser den største streken når han blir borte fra gården. Hvor er han egentlig blitt av? undrer Jentungen. Hun lurer på om Borghild og Jon på Tuftegården kanskje har tatt ham for å lage årets julepølse!

I Blåfjell er malmhulenissene kommet fram til Blåværsgrotten, og Sjuende Bergdatter snakker hemmelige samtaler med Dronning Fjellrose.

Om serien
I NRKs egenproduksjon "Jul på Månetoppen" følger vi blå- og rødnissenes liv i Blåfjell og på Tuftegården. Deres felles stolthet er Månetoppen, men nå er det fare for stridigheter mellom dem.

Blant andre møter vi familien Hulesangerhule med Storm (Frank Jørstad), Fjellmor (Britt Langlie) og Fjellfar (Ståle Bjørnhaug). De er blånisser og bor i Blåfjell. Jentungen (Ulrikke H. Døvigen), Nissemamma (Liv B. Osa) og Nissepappa (Kai Remlov) er rødnisser som bor på Tuftegården.

Serien ble sendt første gang i 2002.

NRK Barn og Ungdom
Egenprodusert juleserie
I hovedrollene: Ulrikke H. Døvigen, Frank Jørstad, Britt Langlie, Ståle Bjørnhaug, Liv Bernhoft Osa og Kai Remlov.
Manus: Gudny I. Hagen
Regi: Torunn Calmeyer Ringen
Prosjektleder: Birgitte Iuel
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, 23 04 21 66/911 64 716
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, info@nrk.no, tlf 815 65 900

LENKER
  • www.nrk.no/manetoppen