Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 6. februar 2007 kl 20.25 Kroppen

Med hud og hår

Truls reiser til bartebyen Trondheim for å besøke Norsk Mustach-klubb (Foto: Monster)
Truls reiser til bartebyen Trondheim for å besøke Norsk Mustach-klubb (Foto: Monster)
I kveld skal det handle om det vi har utenpå kroppen, nemlig huden og håret. Truls vil blant annet vite hvorfor vi er så opptatt av dette. Og hva skyldes det at mann og kvinne har ulik hårveks?

I samtale med hudlege Cato Mørk får Truls svar på mange av tingene han lurer på, som for eksempel hvorfor han har litt lite hår på toppen av hodet. Mørk kan også gi historiske forklaringer på hvorfor menn og kvinner har forskjellig hårvekst.

Men nysgjerrige Truls stopper ikke der. Han vil også vite hvorfor vi får gåsehud og hvilke navler som samler opp mest navlelo. Dette og mer til kan programmets fastlege Tina Jakobsson kan svare. Visste du for eksempel at årsaken til at hårene reiser seg på kroppen når du er redd, er at du da virker større og farligere?

Dagens kjentmannskropp er Hank von Helvete fra Turboneger. Han kan fortelle at han er svært glad i kroppen sin og alt han kan gjøre med den. Dessuten får vi vite at han er særlig fascinert av en spesiell kroppsdel. Og når Truls utfordrer ham til å vise noe spesielt han kan gjøre med kroppen, er Hank von Helvete parat: Noen som har hørt om en dansetommel før?

Om serien:
Truls Svendsen er programleder for "Kroppen", og i løpet av åtte programmer tar han for seg ulike deler av menneskekroppen. I samtaler med fagfolk og kjentfolk avliver han myter, stiller smarte og dumme spørsmål og lar seg imponere av hvor fantastiske vi alle egentlig er.

Programserien tar opp spørsmål som sikkert de fleste har stilt seg, men egentlig aldri har fått svar på. For hvorfor har menn brystvorter? Hvor kommer tårer fra, og hva er egentlig leamus? Hvorfor er det bare menn som får skjegg? Hvorfor får vi gåsehud av vakker musikk, og hvordan ser verden ut når man er fargeblind?

I løpet av serien stifter vi også bekjentskap med fastlege Tina Jakobsson. Hun svarer på små og store spørsmål om alt som har med kropp å gjøre. I tillegg møter vi i spalten "Kjentmannskroppen" hver uke en kjent person som snakker om sitt forhold til kropp.

Innkjøpt dokumentarserie (2007)
Programleder: Truls Svendsen
Produsent: Monster
Produsent: Ingvild Daae
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80,

TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no