Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 25. april 2001 kl 22.30 U

U (ttv)


NRK1 onsdag 25. april kl 22.30
U (11)

Jostein Flo, forelskelse og en slesk fyr

Den lidenskapelige Strømsgodset-supporteren Håvard (24) blir presset til å synge VIF-sanger, men får styrke av Jostein Flo til å stå i mot presset. Rune (21) forelsker seg i en bokbutikk-dame, og Åse (25) bli antastet av en slesk fyr.

I kveld debuterer Jostein Flo som skuespiller i U. Han dukker opp i filmen om Håvard, Norges største Strømsgodset-supporter.

Godset-fan i Oslo
Etter en trygg og god oppvekst i Drammen, har Håvard nå flyttet inn til Oslo. Der bor han sammen med kjæresten Trine og kompisen Steinar. Problemet er at det ikke alltid er like lett å være Strømsgodset-supporter i Oslo. Det får Håvard erfare når han får seg ny jobb, på en arbeidsplass fylt med Vålerenga-supportere. I slike omgivelser kan det være ganske dramatisk å fortelle at man egentlig holder med et lag fra Dammen, men Håvard får styrke av Jostein Flo til å stå i mot presset.

Slesk fyr
Rune har fortsatt problemer med damene, men i kveldens film møter han en bokbutikk-dame og blir dypt forelsket.

Åse bli antastet av en slesk fyr på fest. Hun forsøker å anmelde ham til politiet, men får lite hjelp.

Kortfilm-fabrikken
Seks regissører jobber denne våren på spreng for å få ferdig nærmere 60 kortfilmer om de tre karakterene Rune, Åse og Håvard som vi kan følge hver onsdag og torsdag på NRK1. De tre spiller roller som i all annen fiksjon, men mange av karaktertrekkene er hentet fra virkeligheten.

Kortfilmer lages ikke som andre kortfilmer. Under opptak på location er det kun regissør og lydmann til stede. Regissøren fotograferer selv, og denne arbeidsformen har gitt til dels meget sterke skuespillerprestasjoner. De multifunksjonelle regissørene skriver også manus og klipper filmene sine selv. Alt dette er med på å skape et helt eget \"U- uttrykk\".

Billig utstyr
U jobber også med billig utstyr i forhold til ordinær filmproduksjon. Foto gjøres med små, digitale kameraer og filmene klippes på vanlige PC-er med enkle redigeringsprogrammer.

- Vi vil vise at det går an å lage god film uten dyrt utstyr, forteller regissør Lasse Nederhoed.

Amatørenes mekka
Du vil nesten aldri finne etablerte skuespillere i Us kortfilmer. Målet er å finne nye talenter og å skape nye utrykk med folk som ingen kjenner fra tidligere filmer. Gjennom de siste to årene har over 100 unge talenter debutert foran kamera i ulike roller. Mange ønsker å gå videre med film og tv, og ser på dette som en fin og morsom erfaring.

De tre karakterene i U:
Rune (21) har mistet jobben og blitt asosial. Han stenger seg inne med Star Wars og Pizza Grandiosa. Men den noe dominerende moren hans flytter inn i hans ettroms leilighet for å få skikk på gutten sin.

Åse (25) er forelsket i Cheb fra Algerie. De er blitt samboere, men ikke uten komplikasjoner. Og verre blir det når Chebs bror kommer til Norge og trenger oppholdstillatelse. Det er bare én måte å få det på, og det er å gifte seg med en norsk jente.

Håvard (24) er tv-stjernen av de tre. Han har vært komiker på tv leeenge... Hans liv er ganske glamorøst og problemfritt. Inntil han mister jobben og oppdager at både dame og andre tv- stasjoner ikke verdsetter ham så høyt.

NRK1 onsdag kl 22.30

Egenproduksjon fra NRK Kulturavdelingen
U@nrk.no - www.nrk.no/u
Skuespillere:
Havard.lilleheie@nrk.no - 97682992
Ase.mork@nrk.no - 97145114
Rune.hagerup@nrk.no - 47334732
Redaksjonsledere:
Marius.hoel@nrk.no - 23045346
Jan.strande.odegardstuen@nrk.no - 23048516
Pressekontakt:
anna-marie.normann@nrk.no - 23047853

Bilde
Jostein Flo debuterer som skuespiller i U (Foto: Anne Liv Ekroll).