Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 6. mai 2006 kl 21.30 Med hjartet på rette staden

Merton kaller inn hjelp

Overinspektør Dennis Merton (Duncan Bell). (Foto: Yorkshire TV)
Overinspektør Dennis Merton (Duncan Bell). (Foto: Yorkshire TV)
Oberst Maltravers er en vel ansett mann og borger av Aidensfield. Nå skal han og fruen feire sønnens hjemkomst fra Kenya etter flere års tjeneste der. Da skjer det noe som politikammeret mister kontrollen over, og overinspektør Merton må kalle inn hjelp fra hovedkvarteret.

Under middagsselskapet for sønnen Charles opplever fru Maltravers noe forferdelig: En væpnet innbruddstyv tar seg inn i huset og stjeler mesteparten av fruens dyrebare smykker.

Til alt hell
Fluktbilen står i nærheten, men tyven krasjer og stikker av til fots. Til alt hell ligger verdisakene igjen i baksetet, og politiet tar tyvegodset med seg til kammeret.

Offisersfamilien har tyveriforsikret husets smykker og har allerede rukket å anmelde saken til forsikringsselskapet. Overinspektør Merton velger å oppbevare tyvegodset på kammeret så familiens fordring kan klareres i overensstemmelse med forsikringsselskapet.

For andre gang
Da er det en væpnet tyv tar seg inn på politikammeret og drar av gårde med smykkene. Saken viser seg nå å være av slike dimensjoner at overinspektør Merton ser seg nødt til å kalle på hjelp fra hovedkvarteret.

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk dramaserie (2004)
Originaltittel: Heartbeat (sesong 14)
Kveldens episode: "Precious Stones"
Produsert av: Yorkshire Television
Med: Jonathan Kerrigan, William Simons, Geoffrey Hughes, Peter Benson, Derek Fowlds, David Lonsdale, Tricia Penrose
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer