Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 22. juli 2004 kl 20.10 Paradis

Redde verden eller realisere seg selv?

Li Skarin er programleder i
Li Skarin er programleder i "Paradis". (Foto: Carl-Johan Söder/SVT)
Verden lokker, og mens det for mange holder med korte ferieturer, ønsker andre å bo og arbeide i utlandet. En måte å få oppfylt drømmen på er å være bistandsarbeider. I kveld møter vi Marcuz som jobber frivillig i Addis Abeba. Vi blir også kjent med Toril som synger i band og drømmer om å slå gjennom.

- Mange reiser ut i verden for å hjelpe andre, men jeg tror ikke det stemmer. Jeg tror man først og fremst hjelper seg selv, sier Marcuz Haile (26). Han arbeider frivillig på YMCA i Addis Abeba i Etiopia, der han blir kjent med og hjelper ungdommer med ulike problemer.

Han drømmer om en bedre verden, men er samtidig realist. For ham er bistandsarbeidet også en personlig investering, og han tror at han har mer å lære enn han selv lærer bort.

- Når man går rundt i gatene, ser man veldig mye fattigdom og tigging, og det er vanskelig å takle. Man venner seg ikke til det, sier han.

Vil leve av musikken
– Min drøm er å kunne leve av musikken, det er bare det jeg vil gjøre, sier 23 år gamle Toril Lindqvist. Hun er vokalist i bandet Alice in Videoland. Drømmen hennes er å slå gjennom og få flere spillejobber.

– Det er det man slåss for hele tiden, jeg ofrer alt annet for å komme opp på scenen og leve ut drømmen, sier hun. Toril lever på sparebluss, og syr klærne sine selv. Lunsjen hopper hun over, slik at det blir mer tid til å øve med bandet eller komponere låter.

- Jeg får så mye tilbake når jeg står på scenen, det er verdt alt. Jeg tror på musikken vår, vi kommer til å lykkes, sier Toril.

Om Paradis
I den svenske dokumentarserien "Paradis" ser vi verden både med egne og andres øyne. Hvert program består av to reportasjer som forteller to parallelle historier med samme tema - én fra Sverige og én fra et annet land. Felles for de i alt tolv programmene er at de handler om menneskers grunnleggende behov.

Innkjøpt magasinprogram fra SVT
Programleder: Li Skarin
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252