Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 20. november 2003 kl 19.55 Kompis

Et skikkelig hundeliv

Trude Mostue og Asgeir Borgemoen snakker hund i kveldens program. (NRK-foto: Ole Kaland)
Trude Mostue og Asgeir Borgemoen snakker hund i kveldens program. (NRK-foto: Ole Kaland)
Kveldens Kompis-program er stort sett viet hunder i alle former og fasonger. Trude og Asgeir har reist til Hamar på hundeutstilling.

Her på Hamar er det samlet hele 250 forskjellige hunderaser. Trude og Asgeir tar en prat med Øystein Eikeseth, organisasjonssjef i Norsk kennelklubb, som forteller om en rekke forskjellige raser og deres opprinnelse.

Flink gutt
Utstillingen består også av noe som heter agility (hinderløype) og lydighet. Vi møter kongepuddelen Teddy som konkurrerer om å bli best i lydighetskonkurransen. Grenen er delt opp i fire nivåer og Teddy konkurrerer i elitedivisjonen.

I barnehagen
Det blir mer og mer vanlig for hunder å gå i "barnehage", og Flatcoated retrieveren Argos er intet unntak. "Mor" og "far" jobber fulltid, så derfor går Argos i fulltidsbarnehage på Bakkeløkka hundepark.

Spennende høst
Trude Mostue og Asgeir Borgemoen tar for seg alle tenkelige spørsmål når det gjelder husdyr. I denne runden kommer de hovedsaklig til å holde til på EKT rideskole og husdyrpark på Ekeberg i Oslo, men også ta noen få avstikkere.

Veterinæren Trude er bosatt på landet utenfor byen Bath i Sør-England, og er i disse dager høygravid med barn nummer to. I tillegg har familien akkurat anskaffet seg en valp, men som vanlig legger den travle programlederen også en masse planer fremover. Hun skal åpne egen katteklinikk til sommeren og fortsette på sin doktorgrad om katter. Mostue er fremdeles på diskusjonsstadiet om ytterligere tv-jobbing i England, men ingenting er fastsatt ennå.

- Akkurat nå er det nedtelling til fødselen. Hverdagen består for det meste av bleier, Teletubbier, turgåing og forberedelser til det som skal skje! sier hun spent.

NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsprogram i samarbeid med Mastiff Media
Programledere: Asgeir Borgemoen og Trude Mostue
Prosjektleder: Lisbeth Larness Roås
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364