Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 11. juli 2006 kl 21.25 Seks fot under

Overraskende gjenforening

Clarie (Lauren Ambrose) og Gabe (Eric Balfour) snakker sammen igjen. (Foto: Warner Bros)
Clarie (Lauren Ambrose) og Gabe (Eric Balfour) snakker sammen igjen. (Foto: Warner Bros)
Claire og Gabe har ikke snakket sammen siden "tå-episoden". I kveld blir de tvunget til å forholde seg til hverandre.

Claire har ikke klart å tilgi Gabe for at han sladret om at hun hadde sugd på tærne hans. Men i kveldens episode møtes de igjen – Gabe kommer nemlig til Fisher & Sons i et alvorlig ærend.

David har endelig slått ut håret. Nå drar han på byen med sin nye og yngre kjæreste, Kurt. De både danser og prøver stoff.

Brenda overbeviser Nate om at de bør prøve å gå "inkognito" til andre begravelsesbyråer for å se hvordan de utøver sin salgsteknikk. Hun foreslår at de opptrer som sørgende slektninger slik at Nate kan plukke opp tips til sin egen forretning.

Om serien
I sommer får vi gjensyn med de to første sesongene av suksesshistorien "Seks fot under". Hver tirsdag fremover byr NRK2 dobbeltepisoder.

På selveste julaften blir livet til familien Fisher snudd opp ned på en ganske brutal måte. Sønnen Nate kommer hjem i ferien bare for å oppdage at faren er blitt drept i en bilulykke. Han må ta seg av sin kontrollerende mor, Ruth, som har hatt et sidesprang, sin homofile bror, David og lillesøsteren Claire som mottar nyheten om farens død etter å ha inntatt en mengde narkotika. Nå må de i fellesskap finne ut hvem som skal drive familiebedriften som er et begravelsesbyrå, videre.

I 2003 fikk serien 16 Emmynominasjoner, deriblant for beste dramaserie. Året før ble den nominert til 22 Emmypriser og vant seks av dem.


Amerikansk dramaserie
Originaltittel: Six Feet Under
Produsent: Warner Bros. for HBO
I rollene: Peter Krause, Michael C. Hall, Frances Conroy, Lauren Ambrose, Freddy Rodriguez, Mathew St. Patrick, Rachel Griffiths.
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, info@nrk.no, tlf: 815 65 900