Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 6. januar 2011 kl 22.30 Sognepresten

Kirkelig komiserie


Møt "The Rev." Adam Smallbone. Han er sogneprest i Den engelske kirke, og akkurat blitt forfremmet fra stillingen i en søvnig menighet på landet, til urbane St. Saviours i Hackney, øst i London. Det er et miljø han ikke har peiling på, og det er tydelig. Påfallende tydelig.

Det er en nesten håpløs oppgave å være en god, moderne byprest. Og tilsvarende vrient å være gift med en. Alex, som har vært Adams ektefelle lenge og har tålt mye, gjør det hun kan for å støtte ham, men hun har sin egen sakførerkarriere å bekymre seg over. Hun er forresten ikke den mest typiske prestefruen man kan forestille seg.

Løgnere, syndere og andre fantaster
De andre faste karakterene i denne komiserien er knyttet til kirken, eller kommer stadig på besøk. De er ikke akkurat med på å gjøre livet lett for Adam, men desto bedre egnet til å få oss til å trekke på smilebåndet.

Serien er basert på virkelige historier fra Londons menigheter, og norske menigheter har mye å se fram til. Det gjelder for såvidt også alle seere med sans for menneskelige svakheter og varme hjerter.

NRK skal sende de seks første episodene av denne svært populære komiserien. Og BBC er i gang med å produsere neste runde.

Første episode
Adam føler et visst press på seg til å fylle den gamle rønna av en kirke til randen. Han blir overlykkelig da den lille menigheten plutselig blir firedoblet over natten. Men det skal snart vise seg at de nye sognebarna har sine meget spesielle grunner til å dukke opp.

Britisk komiserie fra 2010
Produksjon: BBC
Orginal tittel: On Your Knees Forget the Fees, (1:6)
Med Tom Hollander, Olivia Colman, Steve Evets, Simon McBurney, Miles Jupp og Hugh Bonneville m.fl.

Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no