Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 3. oktober 1999 kl 19.45 Offshore

Offshore (ttv)


NRK1 søndag 3. oktober kl 19.45
Offshore (83)

Åge Knutsen infiltrerer Huldra

Miljøaktivisten Åge Knutsen har fått seg jobb i resepsjonen på Huldra i håp om å kunne sette i gang aksjoner mot NorWestOil fra innsiden. Han vil ikke lenger bli styrt av de andre i Miljøaksjon Hordaland, og har tatt jobben uten å informere sine assosierte i miljøorganisasjonen.
Bare et par av vennene hans vet hvor han er og hva han planlegger, og heller ikke de ansatte på Huldra vet hva den nyansatte pønsker på.
Arbeidsledige Torgersen har tatt kontakt med arbeidsledige Frank Bjerke, og har fått han med på ideen om å starte et agentur som skal selge deler til oljebransjen. Markedet er tøft, men Torgersen er sikker på at hans metoder er de rette for å oppnå suksess. Det de trenger først er imidlertid et lån, og Bjerke som er overlykkelig over å være i arbeid igjen påtar seg oppdraget - med sikkerhet i leiligheten sin.
På Huldra er det flere forviklinger enn Åge Knutsen. Vidar og Berit oppfører seg til dels merkelig, og situasjonen de har brakt seg selv inn i blir bare verre. Kollegene merker at de oppfører seg merkelig, og ryktene begynner å gå.
Dagny har engasjert seg i asylsøkeren Rezas sak, og har gått med på å ta med seg en underskriftskampanje ut på plattformen. Etter overtalelser fra Göran som fortsatt holder Reza skjult, forstår Dagny at offentlig oppmerksomhet i saken kan hjelpe iraneren. Hun er ikke veldig begeistret over å bli politisk aktivist, men starter med Leonardsen som er så betatt av henne at han sporenstreks skriver under på kampanjen.
Mette dro i raseri på bryllupsreise alene, og nå er Jonny og Hjalmar igjen hjemme, der de benytter all tid til å gå hverandre på nervene.

Om \"Offshore\"
NRK Dramas suksesserie om livet til menneskene på oljeplattformen Huldra er nå inne i sin sjuende sesong. \"Offshore\" er Norges mest populære langserie og har hatt opp mot en million seere hver uke. I august i år ble \"Offshore\" nok en gang tildelt Amanda-prisen for beste underholdningsdrama for fjernsyn. Serien ble kåret til fjorårets beste tv-serie av Programbladets lesere og til den mest populære dramaserien 1998 av Dagblad- leserne.
Opptakene til \"Offshore\" startet i mars 1996. Innen utgangen av 1998 hadde NRK Drama produsert i alt 91 halvtimes episoder, noe som er nok til at serien kan fortsette ut hele 1999.
I noen av rollene: Finn Schau, Mia Gundersen, Wenche Kvamme, Suzanne Paalgard, Frank Krog, Rut Tellefsen, Örjan Landström, Frank Iversen, Anne Krigsvoll, Håvard Bakke, Ove Chr. Owe og Martine Karlsen.
\"Offshore\" har egne sider på internett: www.nrk.no/drama/offshore/
På sidene ligger konkurranser og informasjon om serien og skuespillerne. Man kan også laste ned vignetten og klipp fra sesongens episoder.

NRK1 søndag kl 19.45

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Åge Knutsen (Erik Ulfsby) tar på seg overlevelsesdrakt og er på vei til Huldra og jobb.

2. Dagny får overlevert en underskriftsliste fra Göran. (Begge foto: Marit Hommedal)

Egenprodusert dramaserie fra NRK Drama
Prosjektleder: Bitte Monn-Iversen, tlf 23 04 91 64
Manusforfatter ep. 82-84: Bernt Kristian Børresen
Kontaktperson NRK Drama, Ingvil Giske, tlf 23 04 80 44
Regi ep. 82- 84: Tor M. Tørstad
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18