Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P1 lørdag 6. desember 2008 kl 07.35 Under samme himmel

Savner pappa

Nina Grünfeld (foto: Fotofil.no).
Nina Grünfeld (foto: Fotofil.no).
-Jeg håper at jeg en dag skal få møte pappa’n min igjen, sier Nina Grunfeldt. Faren hennes Berthold Grünfeldt døde av kreft i august i fjor. Datteren Nina fulgte faren helt inn i døden med videokameraet. Det ble til dokumentafilmen "Doktorens død".

Hør: Under samme himmel 06.12.08 med Nina Grünfeld og Miriam Javed

Berthold Grunfeldt var en kjent sosialmedisiner og rettspsykiater. Han var også blant de første som skrev om sex og samliv i norske avisspalter.

I august ble dokumentaren "Doktorens død" vist på TV 2 – om farens sykeleie og siste levemåneder. Nå har Nina Grünfeldt fått farens sykeleie mer på avstand og trekker fram gode minner om faren fra barndom og oppvekst

-Pappa var veldig glad i adventstida og julefeiringa; Alt fra å tenne røkelse, til å kjøpe julegaver til familien, og sitte i en stol med en god bok. Men han var ikke like glad i det kristne julebudskapet. Han så nok på julefortellingen om Jesus i en krybbe i en stall som et vakkert eventyr uten rot i virkeligheten, sier Nina Grunfeldt.

-Jeg savner å kunne ringe til pappa for å "sladre" med ham om siste nytt i omgansgkretsen. Han var også som et levende leksikon, han kunne utrolig mye, sier Nina Grünfeldt. Hun definerer seg ikke som kristen eller religiøs, men håper likevel at hun en dag får møte faren sin igjen.

Der møter du også Mariam Javed, som forteller om adventstid og julefeiring i programposten "Ord for dagen".

Under samme himmel, lørdag 6. desember klokka 07.35 i NRK P1.

Programmet er ved Kjetil Lillesæter


LENKER
  • Under samme himmel 06.12.08 med Nina Grünfeld og Miriam Javed