Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 7. desember 2013 kl 19.55 Fleksnes: Rotbløyte

Venner er ikke som de en gang var


Fleksnes vil gjenoppfriske sine glansdager som vernepliktig i Marinen, og bestemmer seg for å invitere gutta til en skikkelig heisa-fest. Innkjøp av flytende varer blir gjort, og moder’n smører snitter. Men det viser seg at det har flytt mye vann i havet siden Fleksnes var i Marinen, og gutta er ikke sånn som Fleksnes husker dem.

Nei, "Sengehesten", "Galten" og "Rødtopp" har lagt Marinen solid bak seg. Fleksnes gjør alt han kan for å få stemningen i taket, både ved hjelp av flytende dråper i glasset og festlige historier fra sjølivet den gang. Men når Fleksnes, sin vane tro, slenger med leppa og fornærmer "Sengehesten"s kone, er det helt klart at festen ikke står til å redde.

Moder’n (Aud Schønemann) står last og brast med sin sønn Marve Fleksnes (Rolv Wesenlund) i festens skjebnetime. Svein Wickstrøm, Arne Aas, Per Jansen og Bernhard Ramstad sørger for at festen utarter – om enn ikke slik som Fleksnes forventer. Elsa Lystad er en særdeles forulempet kone, og Ivar Nørve er en elskverdig ekspeditør på Vinmonopolet.

Sendt tidligere.

Svensk/norsk produksjon
Regi: Bo Hermansson
I rollene: Rolv Wesenlund, Aud Schønemann, Elsa Lystad, Svein Wickstrøm, Arne Aas, Bernhard Ramstad, Per Jansen og Ivar Nørve.
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
TV-seere bes kontakte info@nrk.no tlf 23 04 70 00