Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 20. januar 2005 kl 21.05 Filmplaneten

Uavhengig musikk

Filmplanetens programleder Mikal Olsen Lerøen fortsetter sin serie om musikk på film. (Foto: Haagen Guttu, NRK)
Filmplanetens programleder Mikal Olsen Lerøen fortsetter sin serie om musikk på film. (Foto: Haagen Guttu, NRK)
Skaperne av uavhengige filmer har ikke samme økonomiske handlefrihet som produsenter av filmer finansiert av de store selskapene. Til gjengjeld har de større kunstnerisk frihet, for eksempel i valget av filmmusikk.

Filmplaneten fortsetter sin serie om musikk på film. Nå handler det om musikk i såkalte uavhengige filmer, nærmere bestemt "Blue Velvet", "Edvard Saksehånd" og "For en neve dollar".

Angelo Badalamenti er ansvarlig for den egenartede musikken til den noe spesielle filmen "Blue Velvet". Tim Burtons "Edvard Saksehånd" hadde Danny Elfman som musikalsk ansvarlig, mens det er Ennio Morricone som har laget musikken til den velkjente western-filmen "For en neve dollar".

Om serien
Filmplaneten er programmet for alle som er interessert i film og filmstjerner. Programleder Mikal Olsen Lerøen er uhelbredelig filmentusiast som tar seerne med på de viktigste filmfestivalene, orienterer om hva som skjer, presenterer nyheter, intervjuer store og små stjerner og gir eksklusive sniktitter på kommende filmer.

Egenprodusert filmprogram fra NRK Kultur (2005)
Programleder: Mikal Olsen Lerøen
Prosjektleder: Jo Raknes
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79