Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 21. juni 2007 kl 21.35 Skygger

Spionerer på lærer

Zoe Reynolds (Keeley Hawes) går undercover som lærer i kveldens episode. (Foto: BBC)
Zoe Reynolds (Keeley Hawes) går undercover som lærer i kveldens episode. (Foto: BBC)
De britiske etterretningsagentene mistenker en IT-lærer for å stå bak alvorlig datahacking på deres sentrale maskiner. Dermed tar Zoe rollen som skolelærer for å bli bedre kjent med den mistenkte.

I kveldens episode blir den britiske etterretningstjenesten rammet av noe som absolutt ikke skal kunne skje. Noe eller noen har klart å komme seg inn på deres sentrale datasystem, og resultatet er at hemmelige filer forsvinner og agenter i felten mister kontakt med den sentrale ledelsen.

Det ser ut til at den hovedmistenkte i saken er en ungdomsskolelærer, Gordon Blaney, hvis rulleblad indikerer at han tidligere har vært aktiv i en voldelig protestgruppe. Gruppen skal etter sigende være oppløst, men flere ting kan tyde på at den i nyere tid har gjenoppstått.

Agenten Zoe blir plassert på skolen der Blaney jobber som IT-lærer i et forsøk på å komme nærmere innpå mannen. Men etter hvert som hun lærer ham å kjenne er hun veldig usikker på om Blaney er den rette å mistenke.

Samtidig forsøker Zoes kollega Danny å infiltrere protestgruppen som Blaney angivelig er med i. Og mens alt dette pågår blir det stadig hacket på den sentrale datamaskinen. Det går så langt at man til slutt er usikre på om to agenter plassert i Pakistan er i live eller døde.

Om serien
"Skygger", som det allerede er laget flere sesonger av i England, viser livet på innsiden av Storbritannias hemmelig etterretningstjeneste (MI5). Her blir vi kjent med en helt spesiell gruppe som har til formål å beskytte landets interesser mot terror og andre trusler mot den nasjonale sikkerheten.

Deres jobb er å finne sannheten mens de selv utgir seg for å være noe de egentlig ikke er. Slik oppstår problemer, særlig på hjemmebane. For ingen må vite hva en hemmelig agent egentlig holder på med!

Britisk dramaserie (2003)
Originaltittel: Spooks (sesong 2)
Produsert av: BBC
I rollene: Matthew MacFadyen (Tom Quinn), Keeley Hawes (Zoe Reynolds), David Oyelowo (Danny Hunter), Peter Firth (Harry Pierce), Nicola Walker (Ruth Evershed), Natasha Little (Vicki Westbrook), Shauna MacDonald (Sam Buxton) og Jenny Agutter (Tessa Phillips).
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80,
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900
info@nrk.no