Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 8. juli 1999 kl 19.30 Min hage

Min hage (ttv)

NRK1 torsdag 8. juli kl 19.30
Min hage

Samler på planter fra oldemors tid

Inger Lise Wiersdalen fra Porsgrunn har gjennom flere år systematisk samlet på planter fra fjern og nær. Særlig er hun glad i de gamle staudene som var populære på bestemors og oldemors tid. Bjørn Solbakken tar oss med til denne eventyrlige hagen.
Inger Lise Wiersdalen har rundt 3000 planter i sin hage i Langangen i Porsgrunn. Hun og ektemannen Sigbjørn startet hageutbyggingen for 30 år siden da de bygget seg hus. Tomta var skrånende og jordsmonnet var skrint. Men gjennom årene ble det kjørt på utallige lass med stein og jord, slik at hagen i dag er på drøye fire mål.

Grei arbeidsdeling
Inger Lise er den plantekyndige og påstår at hun kan navnet på alle plantene - også de latinske navnene. Ektemannen Sigbjørn tar seg av grovarbeidet med steingjerder og heller.
Begge har et avslappet forhold til luking og stringent utseende på hagen. Plantene står tett, og dermed blir ugresset holdt nede. Høstens løv og annet avfall for bli i bedene. - Det er god gjødsel for plantene mine, sier Inger Lise, som stadig er på jakt etter nye planter. Hun bytter planter med andre både hjemme og ute. Ekteparet Wiersdalen tar gjerne imot besøk, også av grupper, og forteller med entusiasme om plantene og deres liv og historie.

NRK1 torsdag kl 19.30

Naturprogram fra NRK Fjernsynet, Faktaavdelingen
Ved Bjørn Solbakken

Pressekontakt: Anne- Marie Astad, tlf 23 04 98 41