Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 11. august 2007 kl 20.10 Aud go'hjerta!

Aud Schønemann i våre hjerter

Aud Schønemann debuterte på film i
Aud Schønemann debuterte på film i "Hurra for Andersen" i 1966 (Foto: Norsk Filminstitutt)
Et portrett med Aud Schønemann vil selvsagt vise oss modern i Fleksnes, Valborg fra Olsenbanden, den engstelige Margit fra Fredrikssons fabrikk, men også flere frodige skikkelser fra et langt liv på scene, tv og lerret.

Aud Schønemann, som døde 83 år gammel 30. oktober 2006, var en elsket – og elskelig – kunstner. Dette minneprogrammet er laget av Andreas Diesen.

Gode kolleger
I programmet møter vi gode venner og kolleger av Aud: Arve Opsahl, Elsa Lystad, Rolv Wesenlund, Kari Ann Grønsund og Geir Kvarme. De forteller om hvordan denne hele Norges Mor go’hjerta var i privat- og arbeidssammenheng.

Programskaperne Andreas Diesen og Erik Meyn har som vanlig pløyet NRKs rikholdige arkiv, og funnet godbiter som vil krydre programmet.

Prisdryss
Aud Schønemann hadde så absolutt noe å slekte på. Hennes far, August Schønemann, var i sin tid en av Oslos mest populære scenekunstnere. Det er blitt sagt at datteren Aud, som sin far, hadde nerven til genial komikk, en utstråling som ikke bare påkalte latter, men også smil og varme.

I 1997 fikk Aud Schønemann Oslo kommunes kulturpris for "sitt lange virke og store innsats som skuespiller både i Oslo og nasjonalt". Samme året fikk hun Æres-Amanda. I 2002 vanket det stor utmerkelse med St. Hallvardmedaljen. På diplomet som følger med, står det: "For fremragende bidrag til landets og hovedstadens kulturliv gjennom et halvt hundreår".

Dokumentar fra NRK underholdningsavdelingen (2006)
Programleder: Andreas Diesen, tlf: 93 03 30 50
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no