Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 22. mars 2011 kl 20.45 Ein idiot på tur

Kidnapping, fanatikere og spyttklyser.


Karl sendes til Petra i Jordan, men på vei dit får han en overraskelsestur innom Israel. Karl er ikke veldig glad i overraskelser.

Etter brutal kidnappingstrening ankommer Karl klagemuren i Jerusalem. Byen er ikke akkurat som Karl ventet: "Jerusalem er ikke som jeg trodde. Jeg så for meg et sted der Jesus hang rundt med et esel. Den visjonen er knust nå. Uansett hvor man går, kommer det en gjeng med religiøse folk ut av skauen. Det er som packman, skjønner du? Man går inn i en liten sidegate og tenker at her er det stille, men så bare strømmer det på med folk."

Etter prøvelsene i Jerusalem reiser Karl videre til Petra, men på veien tar han en liten svipptur innom Dødehavet. Karl hiver seg uti for å sjekke om det er sant at man flyter, og ganske riktig skvetter han opp som en dupp. Han får seg imidlertid et lite sjokk når han finner ut hva som flyter rundt i vannet og lander i navlen hans....

Om serien:
Hva er det morsomste man kan gjøre med en idiotisk kompis som hater alt som er fremmed og nytt, og mistrives alle andre steder enn hjemme?

Karl Pilkington trives best i kjente, britiske omgivelser, der han får sin daglige komfort, og maten slik han kjenner den. Få har mindre glede av verdens syv underverker enn Karl – og det er komikken i dette som er hele motivasjonen for kamerat, kollega og komiker Ricky Gervais. Sammen med Stephen Merchant sender han Karl til verdens syv underverker, "noe dritt" i følge Karl. Men hensikten med turen er slett ikke at Karls skal kose seg – Ricky vil helst at Karl skal hate hvert minutt på reisefot. Det gjør det mye morsommere for alle andre. Karl er utålmodig etter å komme i gang med prosjektet. Ikke fordi han gleder seg, men som han sier: "Jo før det starter, jo før er det over".

Karl sendes ut i verden for å se på den kinesiske mur, Kristus-statuen i Brasil, Petra i Jordan, Machu Picchu i Peru, Chichen Itza i Mexico, Taj Mahal i India og pyramidene i Egypt. Ricky og Stephen følger reisen fra London og gjør det de kan for å plage Karl maksimalt på turen.

Britisk dokumentarserie fra 2010.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 23 04 45 76/924 03 873
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900