Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 28. mars 2002 kl 20.05 Amnesty-konserten 2002: "Din innsats - andres frihet"

Et løft for medmenneskelighet

Anne Grete Preus, Mia Gundersen og Petter Nome (Foto: Terje Bendiksby/Scanpix)
Anne Grete Preus, Mia Gundersen og Petter Nome (Foto: Terje Bendiksby/Scanpix)
Mia Gundersen tok initiativet til konserten i fjor sommer, da både Mia selv og Amnesty fylte 40 år. I år er de begge 41 år, men det spiller ingen rolle. – Jeg feirer 40-årsdagen min i år, sier Mia. En annen artist som har et stort engasjement for Amnestys arbeid, er Anne Grete Preus. Disse to står i spissen for en imponerende artistliste. Petter Nome er programleder.

Kvinner på randen, Ylvis, Halvdan Sivertsen, Bel Canto, Noora, Strings Unlimited, Sondre Lerche, Vidar Busk og Leif Ove Andsnes – alle sammen opptrer gratis for Amnesty. Petter Eide i Amnesty sier at han nesten er rørt over ikke ha fått nei fra én eneste én. Han håper ellers at konserten vil bli en årlig foreteelse.

I Oslo Konserthus er det også storfint besøk blant publikum. Både prinsesse Märtha Louise og statsminister Kjell Magne Bondevik er på plass. Dessuten vil Amnesty Internationals nye generalsekretær Irene Khan være til stede. Hun er i Norge for første gang.

Både Mia Gundersen og Anne Grete Preus håper at konserten vil motivere og mobilisere folk til å skjønne at det er meningsfylt å bry seg, og å vise medmenneskelighet.

Egenprodusert konsertopptak i samarbeid med Amnesty, Norge
Programleder Petter Nome
Prosjektleder, NRK: Kerstin Asplund
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde:Anne Grete Preus, Mia Gundersen og Petter Nome (Foto: Terje Bendiksby/Scanpix)