Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 19. desember 2005 kl 20.05 Presidenten

Kandidatenes debatt

Matt Santos (Jimmy Smits, t.v.) kjemper om presidentkandidaturet sammen med Ronna (Karis Campbell) og Arnold Vinick (Alan Alda). (Foto: Warner Bros.)
Matt Santos (Jimmy Smits, t.v.) kjemper om presidentkandidaturet sammen med Ronna (Karis Campbell) og Arnold Vinick (Alan Alda). (Foto: Warner Bros.)
Visestabssjef Johs har hele tiden støttet kongressmannen Matt Santos i kampen om presidentkandidaturet for demokratene. Nå virker det som Johs møter veggen.

Det er tydeligvis visse forskjeller i det etiske synet på kampmetoder mellom Santos og Johs. Nå skal de to kandidatene, visepresident Russel og Santos, møte hverandre til debatt for første gang. Det skjer i delstaten Iowa, selve kornkammeret i det amerikanske jordbruket.

To demokrater, to linjer
På kornbøndenes store jordbruksutstilling i Iowa taler visepresident Russel for første gang som kandidat. Med seg på turen dit har Santos også kampanjelederne Arnold Vinick og Ronna.

Santos og Russel legger fram hvert sitt svært forskjellige syn på statlig støtte til USAs kornbønder, og Johs begynner for alvor å slite med spørsmålet: Hvordan kan han støtte Santos i videre i valgkampen?

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 onsdager.

Amerikansk dramaserie (2004)
Originaltittel: The West Wing (Sesong 6)
Kveldens episode: King Corn
Produksjon: Warner Bros.
Med Martin Sheen, Alan Alda, Jimmy Smits, John Spencer, Moira Kelly og Bradley Withford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57LENKER
  • Les mer: 
  • Les mer: