Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 26. oktober 2001 kl 00.00 Liten øy med stor musikk - rockens historie i Irland

En reise i irsk pop- og rockhistorie

Bob Geldof – en av Irlands største rockestjerner.
Bob Geldof – en av Irlands største rockestjerner.
To fredager på rad viser NRK en dokumentarserie om populærmusikkens historie i Irland. I 50-årene var Irland fortsatt grått og konservativt på dette område. Det nærmeste man kom musikk med litt fart i, var dansebandene. I USA herjet Elvis Presley, og tenåringskulturen tok helt av. Det var først på midten av 60-tallet, da grupper som Them (med Van Morrison) og Taste bemerket seg, at landet begynte å røre seg i internasjonal retning.

I første del, som tar for seg tiden før Bob Geldofs Live Aid i 1985, møter vi blant andre Thin Lizzy, Boomtown Rats og U2. Serien fokuserer på det unike faktum at et så lite land har kunnet fostre så mange gode talenter.

I løpet av de to programmene møter vi en rekke musikere fra Irland: The Cranberries, Enya, Sinead O’Connor, The Corrs, Ash, Divine Comedy samt Riverdance-ensembler. Serien tar for seg de forskjellige ti-årene, fra 50-tallet og frem til i dag. Vi får konsertopptredener, arkivopptak og intervjuer med alle disse flotte, irske pop- og rockstjernene.

NRK Underholdningsavdelingen
Irsk produksjon
Originaltittel: From a whisper to a scream
Prosjektleder: Niels Bierge, 23049115
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956

Bilder
1.Bob Geldof – en av Irlands største rockestjerner.
2.Sinead O’Connor – stort talent fra Irland.