Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 12. desember 2006 kl 19.55 Tinas mat

Meny fra Norrland

Pelle Westman og Tina Nordström med gjesten Katarina Sandström (Foto: Eva Rados, SVT)
Pelle Westman og Tina Nordström med gjesten Katarina Sandström (Foto: Eva Rados, SVT)
Katarina Sandström er kjent i Sverige gjennom sitt arbeid på Rapport. På fritiden drar hun gjerne til sin hjemby Tavelsjö i Norrland for å delta i den årlige potetfesten, og nyte lokale råvarer. Spørsmålet er hvordan Tina tenker å servere Katarinas favorittingredienser?

Katarina er født i Etiopia, men er ekte norrländing. Det vitner esken med råvarer om. Her fins det nemlig laksefilet, västerbottenost, butterdeig, savoykål, keso, fersken, citron, frosne bjørnebær, purre, salatløk, banancharlottenløk, rødløk, kinesisk løk og mandelpoteter.

Ut av dette lager Tina flere retter: bjørnebærgravet laks á la Sandström, innbakt laks med savoykål og keso, västerbottenpoteter og en dessert med bjørnebær og fersken.

Pelle Westman lar derimot Norrland være Norrland. Han drar til Sevilla i Spania, og besøker en nektarinavling.

Om serien
Denne sesongen i "Tinas mat" er det oppfinnsomhet og improvisasjon som gjelder. Ï starten på programmet vet ikke Tina hva esken inneholder eller hvem som har pakket den. Utfordringen består i å komponere et antall smakfulle retter i løpet av kvelden.

Den ferdige middagen nytes senere sammen med den som har pakket esken. Her finner vi navn på kjente svensker, som Rapports Katarina Sandström, forfatteren Martina Haag, utenrikskorrespondenten Kristina Kappelin og Musse Hasselvall og Andreas Halldén fra ZTVs "Rallarsving".

Pelle Westman
Pelle er også i høst Tinas faste partner, og han kommer til å følge prosessen med de nye oppskriftene med nærgående spørsmål. I hvert program besøker han også den aktuelle gjesten hjemme, som forteller mer om sitt forhold til mat og sine tanker om råvarene som ligger i esken. Pelles reportasjer fra ulike deler av verden byr på det lille ekstra i form av eksklusive smaker og eksotisk krydder.

Tina Nordström
Tina lagde sin første matrett i SVT i februar 2001, og har siden vært det svenske folkets absolutte favorittkokk. Verken før eller senere har en tv-kokk lokket 1.650.000 seere til å følge programmet, og Tina-effekten har skapt stor etterspørsel etter flingsalt, vanilje stang og ballongvisper. I løpet av de siste fem årene har Tina spilt inn drøyt 100 programmer , produsert nærmere 400 oppskrifter og gitt ut fem kokebøker, den siste kom i september i år, og har samme navn som serien på svensk: "Tinas kök".

Svensk dokumentar (2006)
Originaltittel: "Tinas kök"
Programledere: Tina Nordström og Pelle Westman
Medvirkende: Katarina Sandström
Pressekontakt: Inger larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no