Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 21. januar 2005 kl 22.15 Detektimen: Sporløst forsvunnet

Tenåring i drift

FBI-etterforskeren Danny (Enrique Murciano) møter noen av byens verstinger i letingen etter en forsvunnet tenåring. (Foto: CBS Worldwide Inc)
FBI-etterforskeren Danny (Enrique Murciano) møter noen av byens verstinger i letingen etter en forsvunnet tenåring. (Foto: CBS Worldwide Inc)
16 år gamle William forsvinner i et av byens dårligste strøk, på vei hjem fra restauranten der han jobber deltid og fosterforeldrenes hjem. Gutten har en trøblete fortid, men i det siste har det gått rette veien med ham.

Etter halvannet år som gatebarn har William havnet i et trygt fosterhjem, og hardt arbeid på skolen har gitt resultater. Alt tyder på at han er på vei mot et bedre liv. Men så forsvinner han sporløst, rett etter en konfrontasjon med en av de verste bøllene i bydelen.

På den lokale politistasjonen regner man med at gutten har stukket av, og er lite innstilt på å sette i gang noen etterforskning. Men saken havner likevel hos FBI-etterforskeren Jack LaPaglia og hans team.

Det viser seg at Williams eldre bror, som nylig ble løslatt fra ungdomsfengsel, hadde besøkt William selv om fosterfamilien forbød det. Når FBI-gruppen oppdager at William ble med Aaron i en bil like før han forsvant, blir de for alvor bekymret for at gutten har havnet i vanskeligheter.

Om serien
Krimserien "Sporløst forsvunnet"(Without a Trace) er blant de aller mest populære dramaseriene i USA. Med over 20 millioner tv-seere hver uke har serien i høst ligget som nummer to på listen over de mest sette seriene i primetime i USA. Serien har også slått an blant kritikerne og vunnet en rekke priser.

Handlingen dreier seg rundt en gruppe spesialetterforskere i FBI med ansvar for å spore opp savnede personer. Hver episode byr på en avsluttet historie der etterforskningsgruppen arbeider etter én hovedregel - å lære offeret å kjenne. Det innebærer å kartlegge den savnedes tilværelse i minste detalj og hvert minutt av vedkommendes bevegelser i døgnet før forsvinningen.

Gruppen ledes av Jack Malone (Anthony LaPaglia), en skarpskodd og tøff, men også medfølende FBI-veteran. Kvinnene på laget er den vakre og uredde Samantha Spade (Poppy Montgomery) og hennes jordnære, effektive kollega Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste). Danny Taylor (Enrique Murciano) er en lidenskapelig type, samtidig som han nødig utleverer sitt privatliv. Nykommeren Martin Fitzgerald (Eric Close) har mye han gjerne vil bevise overfor sine mer erfarne kolleger.

Amerikansk krimserie (2002)
Originaltittel: Without a Trace
Sesong 1, episode 8: Little Big Man
I hovedrollene: Anthony LaPaglia, Poppy Montgomery, Marianne Jean-Baptiste, Enrique Murciano og Eric Close
Produsert av Jerry Bruckheimer Television i samarbeid med Warner Bros. og CBS
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99

LENKER
  • Hjemmeside 
  • Les mer