Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 23. desember 2008 kl 17.10 Hva skjedde med Michael Jackson?

Fakta på lørdag

Hva skjedde med Michael Jackson? (Foto: BBC)
Hva skjedde med Michael Jackson? (Foto: BBC)
Hvem var Michael Jackson?
"Ingen vet hvem eller hva jeg er. Og jo lenger det tar å finne det ut, desto mer berømt vil jeg bli", sa den amerikanske popartisten Michael Jackson i 1987.


Sommeren 2005 ble han frifunnet for tiltalen om seksuelle overgrep mot barn og servering av alkohol til mindreårige. Dermed spaserte han ut av rettssalen i Santa Barbara som en fri mann mens tilhengerne lot hvite duer fly opp i luften.

Verden rundt i eksil
Frikjennelsen var en triumf for Jackson. Men istedenfor å dra tilbake til Neverland forlot han landet bare noen timer etterpå. Deretter reiste han verden rundt i eksil i to år. Men hvorfor forlot han Neverland og hjemmet sitt? Hvor ble det av ham? Og hvorfor er en av verdens mest suksessrike popartister blitt så glemt av verden?

Jacques Peretti tar saken
Forfatter og filmmaker Jacques Peretti er en stor beundrer av Michael Jackson, og han ville finne ut hvordan det gikk etter rettssaken. Peretti begynte å lete etter historien på den store auksjonen i Las Vegas over alle de utrolige eiendelene til Michael Jackson. Det ble starten på en reise gjennom en merkelig historie med mange rykter og fortellinger.

Mange nye historier
Intervjuene med journalistene som avslørte saken og hardnakket forfulgte hendelsene kaster nytt lys over saken. Mange historier som ikke er kjent fra før kommer fram i intervjuene, og Jacksons manager Bob Jones er blant de som forteller. Jacques Perettis historie om den merkelige Michael Jackson er mer utrolig enn man kan tenke seg.

Britisk dokumentar (2007)
Produsert av ITN for Channel 4
Originaltittel: Michael Jackson: After the Verdict

Kontaktperson: Berit Ekholdt, tlf 23 04 94 50 / 99 79 77 43
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900