Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 16. september 2004 kl 21.35 Sopranos

Tony foreslår maktbalanse


"Junior" Soprano har hatt flere slag, noe som har gått utover hukommelsen hans. Det resulterer i en god del problemer. (Foto: HBO)
Carmine Lupertazzi døde uten å utnevne en etterfølger, noe som skaper problemer for Tony. Johnny Sack posisjonerer seg i en maktposisjon, det samme gjør junior Lupertazzi. Hvordan skal Tony oppføre seg for å beholde makten?

Tony møter Johnny Sack og foreslår en tredeling av makt og ansvar mellom han selv, Johnny og Carmine junior. Johnnys svar er kort og konsist: "Fuck that!". Dermed er det fremdeles uavklart hvem som blir leder, og hvordan og når det skjer. Tony bestemmer seg for å lene seg tilbake og utnytte konflikten mellom Lupertazzi og Sack. Nå kan han rette fokus mot sin egen organisasjon.

Villfaren "Junior"
Feech og Paulie er alt annet enn venner. Striden står om hvem som skal ha rett til hagearbeidet i en del av byen. Krangelen har medført opptil flere skadede gartnere, og Tony må megle.

I tillegg er det tydelige tegn på at "Junior" begynner å bli virkelig gammel. Han roter med ord og har ikke kontroll på handlingene sine, noe som går utover både Tony og han selv. Så forsvinner plutselig "Junior"...

Om serien
Sopranos er en av de siste tiårenes største tv-suksesser. Serien har vunnet flerfoldige priser, og fikk senest i juli 2004 hele 20 nominasjoner til tv-bransjens svar på Oscar - Emmy.

Handlingen er lagt til New Jersey, like ved New York. Dette er kjerneområdet for Tony Soprano og hans familie, både i privat og profesjonell forstand. Tony strever med å holde rivaliserende gjenger unna, samt å opprettholde en skjør maktbalanse innad i sin egen gruppe. Myndighetene er stadig i hælene på Tony, men foreløpig har han lykkes i å holde dem unna.

Samtidig må han forsøke å være en god og ansvarlig ektemann, noe han har hatt mindre hell med den siste tiden. Kona Carmela har flyttet ut, og sønnen A. J. bor sammen med henne. Søsteren Janice er et stadig irritasjonsmoment, så det er kanskje ikke så rart at Tony har hatt behov for å lufte sine frustrasjoner hos psykiateren Dr. Jennifer Melfi.

Amerikansk dramaserie (2002)
Originaltittel: The Sopranos
Episodetittel: Where's Johnny
Produsert av HBO
I de viktigste rollene: James Gandolfini (Tony Soprano), Lorraine Bracco (Dr. Jennifer Melfi), Edie Falco (Carmela Soprano), Michael Imperioli (Christopher Moltisanti), Dominic Chianese ("Junior" Soprano), Steven van Zandt (Silvio Dante), Tony Scirico (Paulie Walnuts), Jamie-Lynn Discala (Meadow Soprano), Robert Iler (Anthony Soprano jr).
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79