Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 11. oktober 2002 kl 21.30 Klevstrand på Vinga fyr

I Evert Taube-land

Lars Klevstrand stikker innom Arild Erikstad på
Lars Klevstrand stikker innom Arild Erikstad på "Hovedscenen" og tar oss med til Evert Taubes barndomshjem i Boshuslän. (NRK-foto: Ole Kaland)
I fjor kom Lars Klevstrand med sitt 13. soloalbum, fylt til randen med Evert Taubes viser fra to kyster: Bohusläns og Middelhavets. Klevstrand hadde tatt turen sammen med trekkspilleren Ketil Skaslien til Vinga fyr utenfor Göteborg, hvor lille Evert vokste opp som fyrvoktersønn, og spilt inn visene der. Til måkeskrik og havsmusikk – og i ”Hovedscenen” kan du slå følge!

- Vi har latt det stå til og latt gleden råde, for den er rik som kan få gi seg hen til et så livsbejaende, gripende og frodig stoff og dele det med andre, kommenterer Lars Klevstrand om sitt arbeid med den svenske trubadurens sangskatt.

Det er særlig i løpet av de siste 10-12 årene at Klevstrands forhold til Evert Taube har tatt en avgjørende vending, forklarer han. Og underveis er det blitt forsterket gjennom samarbeidet med trekkspilleren Kjetil Skaslien.

Overflødighetshorn
Lars Klevstrand kaller den svenske dikteren og trubaduren et sant overflødighetshorn og en dyptpløyende gledesspreder. I en hustrig høst er det bare å la solstrålene sive inn og lytte til visene om den glade bakeren i San Remo, om sjømannen Fritiof i Arkadien eller eventyret om den galante sjarmøren Rönnerdahl!

Egenproduksjon
Programleder: Arild Erikstad
Prosjektleder: Arvid Esperø
Producer: Sissel Bjørgan
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 ()