Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 8. desember 2001 kl 19.55 Nr 13: Et åpent hjem

Besøk til besvær

Nr. 13: Et åpent hjem Roger (Geir Kvarme) får en usedvanlig vanskelig gjest på besøk. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Nr. 13: Et åpent hjem Roger (Geir Kvarme) får en usedvanlig vanskelig gjest på besøk. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Hver fjortende dag får Roger helgebesøk av sønnen Tobias. Når gutten for første gang spør om han kan få invitere med seg en kompis, blir Roger både stolt og glad. Men besøket blir ikke så ukomplisert som han hadde trodd.

Det har slett ikke falt Roger inn at besøket skulle kreve noen spesielle forberedelser. Men så viser det seg at gutten er allergisk for husstøv, og da kreves det handling!

Å holde hjemmet plettfritt har nemlig aldri stått øverst på Rogers prioriteringsliste. Sant å si har han ikke en gang en støvsuger. Men noen skarve hybelkaniner kan det da ikke være noe problem å bli kvitt?

I gjesterollen som den besværlige unge gjesten møter vi Fredrik Dal Refling.

Om serien
Komiserien ”Nr. 13” var en av NRKs seermagneter i høstsesongene 1998 og 1999, med en gjennomsnittlig seerandel på rundt femti prosent. I fjor ble serien tildelt Gullruten for beste situasjonskomedie/såpe.

I høst står ti nye episoder om livet i bakgården på Oslos østkant på sendeplanen. Sesongpremieren 20. oktober gav serien en knallstart, med en markedsandel på 56 prosent og 827.000 seere.

”Nr. 13” er utviklet av manusforfatter Andreas Markusson og regissør Bo Hermansson, et tospann som ikke minst er kjent for seerfavoritten ”Fredrikssons fabrikk”. Denne gang har de fått hjelp av Berit Nesheim på regisiden og av Siv Rajendram, Terje Sollie og Kjetil Indregard på forfattersiden.

Rashids forlovede Lillian, spilt av Brit Elisabeth Haagensli, er en ny skikkelse denne sesongen. Ellers møter vi igjen alle de kjente beboerne - ekteparet Skau (Aud Schønemann og Helge Reiss), dagdriveren Roger (Geir Kvarme) og hans 11-årige sønn Tobias (Tobias Fosheim Wienskol), den pliktoppfyllende vaktmesteren Rashid (Behruz Arshi), den søkende nordlendingen Unn-Berit (Marit A. Andreassen) og hennes litauiske samboer Lech (Hans Rønningen).

Egenproduksjon fra NRK Drama
Episode 8 av 10
I rollene: Geir Kvarme, Aud Schønemann, Helge Reiss, Behruz Arshi, Marit Andreassen, Brit Elisabeth Haagensli, Tobias Fosheim Wienskol og Fredrik Dal Refling
Regi: Berit Nesheim
Manus: Andreas Markusson
Prosjektleder: Anne Birte Brunvold Tørstad
Pressekontakt: Helene Amlie, tlf. 23 04 77 51

Bilde
Roger (Geir Kvarme) får en usedvanlig vanskelig gjest på besøk. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)