Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 16. juni 2007 kl 21.30 Kingdom

Hestegalskap

Peter (Stephen Fry) og søsteren Beatrice (Hermione Norris) er ivrige under det årlige hesteløpet i Newmarket. (Foto: ITV)
Peter (Stephen Fry) og søsteren Beatrice (Hermione Norris) er ivrige under det årlige hesteløpet i Newmarket. (Foto: ITV)
Det er flere enn favoritthesten som løper løpsk i kveldens episode av Kingdom. Peter har fått pengeinnkrever Hill på nakken, mens Lyle og Glorias unge sønn Scott satser store penger på en hest som forsvinner.

Advokatfullmektigen Lyle har fått Herb Griffiths som klient, en lokal hestetrener som leier et nærliggende jorde som treningsområde for hesten "Flight of Fancy". Dessverre viser det seg at en gruppe turister fra Romania har valgt å slå leir på samme jorde og nå vil Griffiths ha dem fjernet. Som vanlig er det Lyle som får den utakknemlige oppgaven å løpe klientens ærend, men det skal vise seg å bli en tøff oppgave å gjøre alle til lags.

Tapte sparepenger?
Samtidig herjer det hesteløp-feber i den ellers så rolige byen. Lyle har fått et innsidetips om hvilken hest han bør satse på og bruker opp alle sparepengene sine. Heller ikke Glorias unge sønn Scott går av veien for å tjene raske penger på en litt ufin måte, og ber Beatrice om hjelp til å satse stort.
Men så blir favoritthesten "Flight of Fancy stjålet"!

Peter derimot forsøker å megle mellom et eldre ektepar hvis kone ønsker skilsmisse og det på flekken! Hun har nemlig oppdaget en ny side ved sin mangeårige ektemann. Han har med tiden forstått at han trives best i dameklær.
Som om ikke dette var nok har Peter også pengeinnkrever Hill på nakken. Nå vil han at Peter gjør opp for broren Simon, og Peter skjønner at Hill mener alvor.

Om serien:
Stephen Fry og Hermione Norris spiller to av hovedrollene i den nye, britiske serien Kingdom. Serien består av seks episoder og skildrer livet i en oppdiktet og original landsby på østkysten av England.

Peter Kingdom bor og jobber som landsbyadvokat i idylliske Market Shipborough i Norfolk. Firmaet "Kindom & Kingdom" består egentlig av Peter og broren Simon, men Simon forsvant sporløst for seks måneder siden. Det eneste sporet man har etter ham er noen klær som ble funnet ved stranden.
Dette preger naturlig nok Peter som hver kveld oppsøker stedet broren forsvant i håp om å finne nye spor eller tegn på hva som kan ha skjedd.

Ellers er Peter en likandes fyr og glad i jobben sin. Byen han bor i er full av originale og elskelige skapninger, på lik linje med de ansatte i Peters firma.
Peters nærmeste vennekrets er resepsjonisten Gloria, advokatfullmektigen Lyle, og en mengde fargerike mennesker som stadig er innom på jakt etter juridiske råd. Blant disse er også en mystisk dame som Peter gjør sitt beste for å unngå.
Utenom jobbsfæren blir vi kjent med Peters tante og gode venninne Auriel som er en politisk ukorrekt og frittalende dame.

Britisk dramakomedie (2006)
Originaltittel: Kingdom
Produsert av: ITV
Med: Stephen Fry (Peter Kingdom), Hermione Norris (Beatrice Kingdom), Celia Imrie (Gloria Millington), Karl Davies (Lyle Anderson), Phyllida Law (Aunt Auriel) og Tony Slattery (Mr. Snell)
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no