Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 4. desember 2009 kl 23.20 The Beatles - Fra "Please Please Me" til "Abbey Road"

The Beatles’ utrolige reise

Vi får fordype oss i noen av låtene til Ringo Starr, Paul McCartney, George Harrison og John Lennon i dokumentaren
Vi får fordype oss i noen av låtene til Ringo Starr, Paul McCartney, George Harrison og John Lennon i dokumentaren "The Beatles in the Studio", og får høre lydklipp fra studioet som aldri tidligere har blitt offentliggjort. (Foto: Precious Media LTD)
I 1962 kom en ukjent gruppe fra Liverpool til Abbey Road Studios for å spille inn sin debutsingle. Året etter toppet de hitlistene og ble rockehistoriens mest populære band.

I løpet av de neste åtte årene skapte de det som hevdes å være den beste samlingen av studioinnspillinger produsert i det 20 århundre.

Modnet som låtskrivere
Denne dokumentarfilmen følger den utrolige reisen til The Beatles, fra "Please Please Me" til "Abbey Road". Vi får se nærmere på hvordan medlemmene av gruppa utviklet seg som musikere og modnet som låtskrivere, og skapte musikk som høres like bra ut i 2009 som da det ble innspilt.

Ukjent lydmateriale
I denne dokumentaren fortelles historien om The Beatles av Ringo, John, Paul, George og produsent Sir George Martin selv. Vi får smakebiter fra 60 klassiske Beatles-låter, samt sjeldent billedmateriale fra Beatles-arkivet og utdrag fra samtaler i Abbey Road-studioet som aldri før har blitt publisert.

Britisk produksjon fra 2009
Originaltittel: Beatles in the Studio
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 92 40 38 73 / 23 04 45 76
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, 815 65 900