Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 7. februar 2008 kl 23.10 Krimvakta

Alltid beredt

Bare 10 av de nær 500 dødsfallene Kriminalvakta etterforsker årlig er drap. (Foto: Novemberfilm)
Bare 10 av de nær 500 dødsfallene Kriminalvakta etterforsker årlig er drap. (Foto: Novemberfilm)
Det som ser ut til å bli en rolig kveld på Krimvakta, blir raskt noe helt annet når det blir funnet en død mann i en bil.

Det er vår i Oslo og på krimvakta er de, som mange andre, opptatt av hvem som vinner årets Idol-finale. Men før etterforskerne vet ordet av det, er den rolige tv-kvelden erstattet av et mulig drap på Hasle. Kjell Pedersen får melding om at det ligger en død mann i baksetet på en bil, og vaktleder Johann Gundersen må se nærmere på saken.

Det viser seg raskt at både bilen og mannen inni er meldt savnet av bileieren. Han møter selv opp på politistasjonen, men må tilbringe natten på glattcelle. Det er få ressurser – og avhøret av den mulige mistenkte må vente.

Den avdøde har store hodeskader og politiet avventer en obduksjonsrapport. Ble mannen i bilen drept – og i tilfelle av hvem?

Om serien
For første gang har Krimvakta i Oslo sluppet tv-seerne inn i sin hverdag. Resultatet er blitt et unikt innblikk i livet ved landets travleste etterforskningsavdeling. Her samles trådene fra døgnets små og store tragedier i hovedstaden.

Krimvakta holder til i sjette etasje på politihuset på Grønland. De ca 40 sivilkledde etterforskerne jobber kontinuerlig, fordelt på tre skift. I tre måneder fulgte et tv-team politietterforskerne døgnet rundt; på utrykninger, på åsteder, i krevende avhørssituasjoner, men også i sosiale sammenkomster på og utenfor jobben.

Vi blir kjent med tre sentrale politifolk; Laila Back, Kjell Pedersen og Oddleif Sveinungsen. Alle tre erfarne politietterforskere, og med ansvar for hvert sitt vaktlag.

I løpet av perioden tv-teamet følger Back, Pedersen og Sveinungsen etterforsker de 13 branner, 16 voldtekter, 90 dødsfall, flere titalls voldssaker og to drap.

Sendt tidligere.

Norsk innkjøpt dokumentarserie (2005)
Produsert av: Novemberfilm as
Produsent: Kjetil Johnsen, tlf. 22 37 55 55/90 74 35 65
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36/95 70 11 47


LENKER
  • Les mer: