Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 29. februar 2008 kl 22.10 Detektimen: Lewis

Døden og den romantiske periode

Inspektør Lewis (Kevin Whately) og hans medhjelper Hathaway (Laurence Fox)i Detektimen.(Foto: Granada)
Inspektør Lewis (Kevin Whately) og hans medhjelper Hathaway (Laurence Fox)i Detektimen.(Foto: Granada)
En Oxford-professor mener det er noen som lusker rundt i hagen hans. Han er spesialist på de store romantiske poetene i engelsk litteratur. Nå frykter han for den sjeldne boksamlingen sin om dette emnet.

Dr Stringer tilkaller politiet og forklarer situasjonen. Inspektør Lewis legger merke til at det henger et maleri utført av en av Oxfords mest kjente studenter på veggen hjemme hos dr Stringer. Malerinnens navn er Nell.

Senere samme dag oppdager man at det er skjedd et mord i kjelleretasjen til Bodleian-biblioteket.

Ingeniørens død
Den døde mannen i kjelleretasjen viser seg å være ingeniør Chapman, en ansatt som drev med vedlikeholdsarbeid på bibliotekets maskiner. I Chapmans familie er det kjent at han lå under for pengespill.

Overkonstabel James Hathaway, inspektør Lewis’ medhjelper, undrer seg stort da han finner flere bøker fra den engelske romantiske periode hjemme hos Chapman. Bøkene tilhører Bodleian-biblioteket og er ikke lov å fjerne derfra.

Om serien
Den nye britiske krimserien "Lewis" var den mest sette serien i Storbritannia i 2006. Seerne hilste avdøde inspektør Morses assistent Robbie Lewis (Kevin Whately) velkommen tilbake på arenaen, nå som inspektør. Arenaen er som før Thames Valley-politiet, universitetsbyen Oxford og nærliggende områder.

Lewis’ medhjelper er overkonstabel James Hathaway (Laurence Fox), en ung og velutdannet politimann. Deres sjef er Jean Innocent (Rebecca Front), og patolog hos Thames Valley-politiet er dr. Laura Hobson (Clare Holman).

Britisk kriminaldrama (2007)
Originaltittel: Lewis, Series 2
Kveldens episode: And The Moon Beams Kiss The Sea
Produsert av: Granada
I de viktigste rollene: Kevin Whately (Robbie Lewis), Laurence Fox (James Hathaway), Rebecca Font (Jean Innocent), Clare Holman (dr. Laura Hobbs)
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57 (steinar.dahl@nrk.no)
Les mer: http://www.itv.com/Drama/copsandcrime/Lewis/default.html