Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 20. desember 2006 kl 00.10 Natt på Manhattan

Storbyens ukjente farer

Paul Hackett (Griffin Dunne) opplever mye i Soho etter mørkets frembrudd (Foto: Warner Bros)
Paul Hackett (Griffin Dunne) opplever mye i Soho etter mørkets frembrudd (Foto: Warner Bros)
En småborgerlig datakonsulent fra beste strøk på Manhattan befinner seg plutselig i Soho etter mørkets frembrudd. Det blir et mareritt for den godeste Paul.

Paul Hackett (Griffin Dunne) føler seg ensom, og bestemmer seg for å dra fra East Side til Soho. Der håper han å finne Marcy (Rosanna Arquette), en vakker ung kvinne han har møtt på en kafé. Han har telefonnummeret hennes i lommen, og manner seg opp til å ringe. Hun sier ja til å treffe ham.

Paul tar med seg 20 dollar, praier en drosje og drar av gårde. Og nå starter marerittet. Det blir en vill drosjetur, og Paul mister pengene sine. Vel fremme i Marcys loftsleilighet i Soho møter han den gærne kunstneren Kiki (Linda Fiorentino) som Marcy deler leiligheten med. Det blir en katastrofe. Det blir møtet med en særdeles innpåsliten og godt voksen serveringsdame, Julie (Teri Garr).

Programmet er sendt tidligere.

Om filmen
Selv om mange merkelige ting hender med Paul i løpet av natten i Soho, han blir blant annet jaget av en kriminell bande og får nesten hodet barbert, har Martin Scorsese lyktes i å regissere historien med en viss realisme. Tilskuerne får følelsen av at til tross for hvor usannsynlig hendelsesforløpet er, kan det hende dem.

Griffin Dunne gjør en fin innsats som Paul Hackett. Etter at han bestemmer seg for å dra til Marcys leilighet, er rollefiguren helt passiv – han lar bare ting skje. Vi får likevel sympati for Paul fordi han alltid prøver å komme ut av en kinkig situasjon uten å skade andre.

Amerikansk spillefilm fra 1985
Originaltittel: "After Hours"
Regi: Martin Scorsese
I rollene: Griffin Dunne, Rosanna Arquette, Verna Bloom, Tommy Chong, Linda Fiorentino, Teri Garr
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83