Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 21. oktober 2008 kl 21.35 Himmelblå

Planlegger fest

Himmelblå: Roy (Hallvard Holmen) planlegger å overraske Brynjar og Britt med en stor fest. (Foto: Antonia Pambou/NRK)
Himmelblå: Roy (Hallvard Holmen) planlegger å overraske Brynjar og Britt med en stor fest. (Foto: Antonia Pambou/NRK)
Brynjar og Britt har så langt klart å holde bryllupet hemmelig for de andre på Ylvingen. Når Roy blir spurt om å være forlover, må han love at han ikke skal avsløre planene. Men det er ikke alltid like lett å holde slike ting skjult…

Samme ettermiddag røper han seg for Kim, som blir i fyr og flamme, og overtaler Roy til å holde en stor overraskelsesfest for brudeparet.

Bryllupet avlyses
Brynjar blir provosert over hvor lite Karoline engasjerer seg i det forestående bryllupet og tolker nedstemtheten hennes som sutring.

Når den store dagen er der og de sitter i båten på vei inn til fastlandet, går det opp for Britt at Karolines manglende engasjement skyldes at hun er gravid.

Brynjar stråler når han får vite at han skal bli bestefar og Roy blir beordret til å snu båten. Bryllupet kan vente - nå skal de ta seg av Karoline.

I Ylvingen står imidlertid øyboerne klare til å starte feiringen av brudeparet. Hva skjer med festen nå?

Om serien
Himmelblå er en varm og morsom feelgood-serie om "gammeldagse" verdier som familie og vennskap, om brennende hjerter og om deilige kultursjokk. Handlingen er lagt til naturskjønne Ylvingen i Nord-Norge.

Det lille øysamfunnet på Helgelandskysten er utrydningstruet på grunn av synkende folketall og i et desperat forsøk på å redde øyas skole, setter de inn en annonse i VG hvor de søker etter en familie med to barn.

I Oslo sliter alenemoren Marit med å få endene til å møtes. Hun er sliten, overarbeidet og ser lite til barna sine Iris og Robin. Annonsen i VG er som sendt fra himmelen – det eneste problemet er at Marit ikke kan tilby den harmoniske kjernefamilien det søkes etter. For å pynte på situasjonen overtaler hun bestevennen Kim til å være med som ektemann.

Før de vet ordet av det er Marit, Kim, Robin og Iris bosatt tusen kilometer fra storbyen med en gammel nedslitt fiskerheim som bosted og arbeidsplass.

Gjennom 16 episoder følger vi dem og de fastboende på Ylvingen gjennom dramatikk, kjærlighet, gleder, frustrasjoner, hverdagsliv og fest.

Høstens siste episode
Kveldens episode er den siste i høst. De åtte siste i serien blir sendt på NRK etter jul.

Dramaserie i 16 episoder etter en idé av Timothy Prager
Produksjon: NRK Drama
Manus: Sissel og Kathrine Hauger, m.fl
Regissører: Eva Dahr (konseptuerende), Vibeke Ringen, Mathias Calmeyer, Anne Sewitsky og Tor Tørstad
Produsenter: Tore Bergstrøm og Vegard Stenberg Eriksen
Med: Line Verndal (Marit), Edward Schultheiss (Kim), Elvira Haaland (Iris), Sebastian Warholm (Robin), Ketil Høegh (Brynjar), Ingrid Vollan (Britt), Lena Kristin Ellingsen (Karoline), Hallvard Holmen (Roy), Terje Skonseng Naudeer (Roland), Nina Bendiksen (Vivian), John Sigurd Kristensen (Halle), Sigmund Sæverud (Johan), Julie Øksnes (Ingeborg), Grete Johnson (Liv), Zita Djenes (Klara)
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Himmelblå