Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 5. juni 2007 kl 20.05 Skjergardsdokteren

På villstrå i tåkehavet

Johan (Samuel Fröler) må begi seg ut i tåken i kveldens episode. (Foto: SVT/Jonas Alarik)
Johan (Samuel Fröler) må begi seg ut i tåken i kveldens episode. (Foto: SVT/Jonas Alarik)
Tåken legger seg over Saltö og forandrer skjærgården til en fremmed, trolsk verden. Det blir dramatikk i kveldens episode når en høygravid kvinne og hennes mann kjører seg vill på havet i en liten båt.

Dramaet berører i høyeste grad Johan Steen, som må forsøke å komme kvinnen til unnsetning. Samtidig slites han mellom sine plikter som lege og omsorgen for datteren Wilma, som forsvinner ut på eventyr i tåken. Men han gleder seg over at den tidligere så avvisende søster Berit endelig begynner å få tillit til ham.

Om "Skjergardsdokteren"
Denne svenske dramaserien i tolv frittstående deler skildrer hverdagsliv og dramatikk på en legepraksis i Stockholms skjærgård.

Doktor Johan Steen (Samuel Fröler) vender tilbake til Sverige etter å ha avsluttet sitt arbeid i Afrika. Med seg har han sin 12-årige datter Wilma (Ebba Hultkvist), mens hans kone Eva inntil videre er blitt igjen i Afrika.

Johans ankomst til Saltö vekker blandede følelser hos hans svigerfar, den værbitte legeveteranen Axel Holtman (Sten Ljunggren). Han har ventet på at datteren Eva skulle komme hjem og overta praksisen. Nå må han avfinne seg med at det er svigersønnen som blir den nye skjærgårdsdokteren. Også sykesøster Berit (Helena Brodin) er skeptisk.

"Skjergardsdokteren" er innspilt i storslagne omgivelser i Stockholms skjærgård, blant annet på øyene Huvudskär, Ornö og Dalarö. Den første bolken ble sendt i svensk fjernsyn høsten 1997, mens de siste seks episodene startet i SVT1 16. mars i 1998. " Skjergardsdokteren" ble første gang sendt på NRK1 våren og sommer 1998.

Svensk dramaserie produsert av SVT Drama
Originaltittel: Skärgårdsdoktorn
Manus: Lars Bill Lundholm og Gunilla Linn Persson
Med: Samuel Fröler, Ebba Hultkvist, Sten Ljunggren, Helena Brodin, Göran Engman, Tove Nodin mfl
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36