Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 28. oktober 2000 kl 21.35 Med hjartet på rette staden

Med hjartet på rette staden (t)

NRK1 lørdag 28. oktober kl 21.35
Med hjartet på rette staden (29)

Pop, sprit og LSD

En piratradio som sender det siste innen popmusikk, setter følelsene i sving i kveldens episode av \"Med hjartet på rette staden\". Ungdommene i Aidensfield jubler. Politimester Blaketon raser. Nick Rowan får i oppdrag å spore opp senderen og sette en stopper for dette \"uvesenet\".

I kveldens episode skal vi også se at Joe Norton, en unggutt som tidligere stelte i stand problemer i småbyen, kommer tilbake etter en tids fravær. Nå er han innstilt på å begynne et nytt og bedre liv. Han tar på seg småjobber, mens han drømmer om en karriere som fallskjermsoldat. Men hans gamle venner får ham snart ut på ville veier. De overtaler han til å prøve et stoff som skal sette ham i partystemning. Uten å vite det har han tatt LSD.

Greengrass tar seg en whisky på puben Aidensfield Arms. Han synes imidlertid prisene er blitt i stiveste laget, så han bestemmer seg for å lage sitt eget brygg. Sammen med en kompis setter han i gang spritproduksjon. Greengrass har selvsagt i bakhodet at han også kan tjene penger på å selge spriten. Men først må de to karene teste kvaliteten på varene.

I kveld introduseres også en nykommer, Danny, som blir svært så godt mottatt av Maggie. I Aidensfield lurer mange, blant dem Nick, på hvilket forhold det er mellom disse to.

Om serien
Den britiske serien \"Med hjartet på rette staden\" (Heartbeat) er fra idylliske Yorkshire. Hovedpersonen er politimannen Nick Rowan som forlot storbylivet i London sammen med sin kone Kate for å leve i roligere omgivelser på landsbygda. Men nå er Nick blitt alene med datteren Katie etter at hans elskede kone døde.

\"Med hjartet på rette staden\" er den mest populære serien i England og har hatt så mye som 17,7 millioner seere. Det gjør at serien er den mest sette dramaproduksjon på tv gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter utgjør resepten for seriens enorme suksess.

NRK1 lørdag kl 21.35

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat
Med Nick Berry, Derek Fowlds, Bill Maynard, Clara Salaman, John Woodvine, Jonathan Linsley m.fl.
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)